Vse to najdete na vsebinski platformi z živimi video vsebinami, na M SOSESKI, v mestu, kjer vsakdo najde nekaj zase – od uporabnih kuharskih nasvetov, priprave okusnih prigrizkov, športnih namigov, (drobnih) skrivnosti mamic in gospodinj do navdušencev nad retro tehnologijo, kulturo in športom. Vse tematike so na različnih Mercatorjevih družbenih kanalih, in sicer na spletnem mestu www.msoseska.tv, Facebooku, Instagramu, TikToku, YouTubu in Pinterestu.

Od kuhanja do kulture

Razglejte se po Mercatorjevi soseski in se pridružite najmlajšemu slovenskemu imetniku Michelinove zvezdice v oddaji Kuharski tečaj s Chefom Jorgom Zupanom. Če ste si vedno želeli kuhati skupaj z vrhunskih chefom, se lahko zdaj udeležite največjega kuharskega tečaja pri vas doma. Veganski način življenja in trike za pripravo okusnih jedi najdete v oddaji Po vegansko s Kamalo, ki bo (po)rušila tabuje in vam približala svet jedi brez živalskih sestavin.

Po soseski se boste gibali z oddajama Fit brez izgovorov z Lenartom in Nazaj v formo s Saro, ki vam bosta pognali kri po žilah. Oba trenerja jasno razložita, kako izvajati različne vaje, da ne nastanejo poškodbe, in vas navdušujeta nad vsakodnevno vadbo. Radosti in občasne (vesele) skrbi novopečenih mamic bodo ujete v oddaji Prvič mama, kjer bomo mlado mamico spremljali od rojstva otroka pa do prve svečke na torti. Nasvete in rešitve za »priljubljena« hišna opravila pa vam bo na zabaven način razkrila popolna gospodinja Tajdi.

Med delom se priležejo okusne, a hranilne malice in prigrizki, zeleni smutiji in hranilna bovla. Kako hitro do telesu prijazne jedi? Odgovore najdete v oddaji TikTak obroki. Se vam občasno stoži po časih, ko je bil Game Boy vrhunec tehnologije? Retro tehnološke igrače lahko (spet) odkrivate v oddaji Retro gaming s Kayo Solo. Sladica pa ni samo potica. V oddaji Naj slovensko pecivo se bo Uroš Bitenc podal na pot preizkušanja skrivnih receptov naših babic. Mercator namreč v vseslovenski akciji išče najboljše pecivo pri nas, ki ga bomo po koncu izbora pri najboljšem sosedu lahko tudi kupili. Najboljši kandidati iz vse Slovenije, ki se bodo prijavili na izbor, se bodo s svojimi slaščicami potegovali za naziv naj slovensko pecivo, Uroš pa bo obiskal prav vsakega izmed njih in osebno preizkusil sladice, ki se potegujejo za laskavi naziv in nagrade.

Kaj se dogaja na kulturni, gospodarski, politični in športni sceni? V pogovorni oddaji Rdeče in črno z Vesno Milek bo Vesna gostila izjemne posameznike z različnih področij, ki nam bodo razkrili svoje poglede in razmišljanja o svetu in življenju

Tu je M SOSESKA. Z vsebinami, ki živijo z vami. Z vsebinami, ki so tu za vas. Dobrodošli na www.msoseska.tv.