Ustanovitelj šovov X Factor in Britain's Got Talent ter njihov najstrožji sodnik, ki nadarjene posameznike ocenjuje tudi na ameriških Talentih Simon Cowell, je prestal šesturno operacijo hrbtenice, ko je včeraj padel z električnega kolesa na svojem kalifornijskem posestvu v Malibuju. 

Pri padcu je pristal na hrbtu in si zlomil več vretenc, je ameriški reviji People zaupal vir, ki je tudi povedal, da so 60-letnemu Cowellu med operacijo vstavili kovinsko palico. "Poškodbe so bile zelo hude, a so mu povedali, da je imel veliko srečo," je izdal vir. 

Foto: Kathy Hutchins/Shutterstock

Priljubljeni žirant se je po operaciji že oglasil svojim sledilcem na Twitterju, kjer se je pošalil: "Dober nasvet ... Če si kupiš električno gorsko kolo, preberi navodila za uporabo pred prvo vožnjo. Zlomil sem si del hrbta. Hvala vsem za prijazna sporočila." Na Twitterju se je tudi zahvalil zdravstvenemu osebju, ki je poskrbelo zanj. "Najbolj prijazni ljudje, kar se jih kdaj spoznal," je zapisal o njih in sledilcem še zaželel, da pazijo nase in ostanejo varni. 

Za šestdesetletnika to ni prvi padec, ki se je končal z obiskom v bolnišnici. Leta 2017 je padel po stopnicah v svojem londonskem domu. Preiskave so pokazale, da ga je obšla slabost zaradi nizkega pritiska in zvezdnik se je takrat zaobljubil, da bo spremenil svoje življenje. "Na čuden način me je nesreča prebudila," je po padcu dejal v televizijskem intervjuju in razložil: "Verjetno sem bil preveč utrujen, a zdaj se počutim bolje kot takrat, nimam več toliko sestankov, nočnih klicev, bolj uravnoteženo je vse." Glavno gonilo, da izboljša svoje zdravje, pa je bil njegov sin Eric, ki ga ima s soprogo Lauren Silverman in je zdaj star komaj šest let. 

Simon Cowell s sinom Ericom Foto: Featureflash Photo Agency/Shutterstock

Simon Cowell je trenutno snemal 15. sezono šova America's Got Talent, ki so ga zaradi izbruha koronavirusa priredili tako, da v oddajah ni živega občinstva. Simonovi sodelavci in žiranti to sezono igralka Sofia Vergara, manekenka Heidi Klum in komik Howie Mandel so na Instagramu objavili fotografijo s snemanja, kjer kažejo na prazen stol med njimi, na katerem bi moral sedeti Cowell in zraven napisali, da pogrešajo svojega šefa in mu želijo hitro okrevanje.