Sočutje ni zločin! se je glasil bojni klic vaše obrambe na sodišču. In zdi se, da je kanadski sodni sistem temu klicu na koncu prikimal.

Žal ni čisto res, ker sodba ni imela zveze s sočutjem. Sodnik se je zgolj odločil, da moje dejanje ni nikakor poškodovalo pujsov kot lastnine. A vseeno gre za izjemno pomembno zmago. Z omenjeno tožbo se je iz mene skušalo narediti primer, s katerim bi zastrašili druge aktiviste. Dosegli pa so ravno obratno, saj je bilo naše gibanje na račun sojenja deležno prej neslutene publicitete. Naj poudarim, da večinoma pozitivne.Toliko večja je sodna zmaga, ker je sodnik dovolil zelo široko paleto pričevanj. Ki z...

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete ali zakupite dostop do vsebin po meri.

Izbirate lahko med paketi:

ONAPLUS SPLET - Vsebuje omejen dostop do spletnih vsebin na spletnem portalu Onaplus.si, s tem paketom boste lahko prebirali vse vsebine iz iz priloge Ona in kolumne pronicljivih avtorjev, do katerih lahko sedaj dostopate po prijazni ceni – že za 1,40 € za prvi mesec, po preteku promocijskega obdobja pa le za 4,90 € na mesec.

ONAPLUS DIGITAL - Vsebuje neomejen dostop do spletnih vsebin iz priloge Ona in revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 34,50 € na leto.

ONAPLUS PREMIUM - Vsebuje tiskano izdajo Onaplus, neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 41,44 € na leto.

Celoten prispevek lahko preberete tudi v tiskani izdaji revije ONA!