Oktobra lani se je uradno upokojil in poslovil od smučarskih strmin: veselil se je družinskega življenja, ki ga bo končno začel zajemati  z veliko žlico, je povedal ob slovesu. Toda v srečen vsakdanjik, ki ga je užival z ženo Morgan Beck in štirimi otroki, na poti pa je bil že peti, je kakor strela z jasnega udarila nepopisna tragedija.

Vrhunski alpski smučar Bode Miller, najboljši ameriški in eden najuspešnejših na svetovni ravni, ki se je med drugim večkrat okitil z naslovom svetovnega prvaka, dvakrat je osvojil skupen seštevek svetovnega pokala in je ponosni lastnik kar šestih olimpijskih medalj, se spopada z nepopisno bolečino. "Neutolažljivi smo. Naša deklica Emmy je včeraj umrla. Nikoli si ne bi mislili, da bomo izkusili takšno bolečino. Njena ljubezen, njena luč, njen duh ne bodo nikoli pozabljeni. Naša mala deklica je ljubila življenje in ga vsak dan živela na polno. Prosimo, da v tem bolečem času spoštujete našo zasebnost," je zapisal v izjavi za javnost in se zavil v žalovanje. Tragedija se je zgodila v soboto, ko sta se Bode in nekdanja odbojkarica Morgan, ki pričakuje njunega skupnega tretjega in smučarjevega petega otroka, udeležila zabave pri sosedih. Spremljala ju je tudi Emeline, ki pa se je očitno skrivaj izmuznila iz druščine in nesrečno padla v bazen. Negibno hčer je v vodi prva odkrila Morgan, ko je opazila, da je deklica odtavala, in jo potegnila na suho ter začela oživljati; reševalci so jo menda še živo prepeljali v bolnišnico, a je tam umrla, so pozneje sporočili. 

Emeline je bila Millerjev četrti otrok. Smučar ima z nekdanjim dekletom Chanel Johnson hčer Neesyn, iz razmerja s Saro McKenna pa sina Samuela. Leta 2012 se je poročil z Morgan Beck, s katero sta leta 2015 povila sina Nasha Skana, nato pa Emeline. Ravno dva meseca pred tragično nesrečo pa je par razkril, da pričakuje še enega otroka.