Doris Day se je kot Doris von Kappelhoff rodila v Cincinnatiju v ameriški zvezni državi Ohio. Želela je postati plesalka, a se ji sanje niso uresničile zaradi poškodbe noge, ki jo je utrpela v prometni nesreči. Kariero je začela kot pevka na radiu in v vokalnih skupinah. Leta 1947 se je odločila za samostojno kariero, debitantski album You're My Thrill je izdala leta 1949.


V svet filma in muzikalov je vstopila v petdesetih letih prejšnjega stoletja. Posnela je vrsto ljubezenskih komedij, med katerimi je posebej znana Šepetanje na blazini. Za vlogo v tem filmu si je prislužila nominacijo za oskarja, a te nagrade ni nikoli dobila. Med znanimi filmi, v katerih je nastopila, so tudi Mož, ki je preveč vedel, Pižama za dva in Ne pošiljaj mi rož. Največkrat je igrala skupaj z Rockom Hudsonom, njuni filmi so polnili kinodvorane v 50. in 60. letih minulega stoletja.


Z Rockom Hudsonom v filmu Šepetanja na blazini

Da je preminula, je objavila njena fundacija za zaščito živali, Dayeva je bila namreč goreča borka za pravice živali. Sporočili so še, da je umrla je zaradi pljučnice na svojem domu v Carmel Valleyju v Kaliforniji, dokler ni zbolela, pa je bila v odličnem zdravstvenem stanju za svoja leta. Imela je sina, ki je umrl pred njo, leta 2004, poročena pa je bila štirikrat.