Vili Koderman, bolj znan po poklicnem imenu Loui Ferry, je 28-letnik, ki je s škarjami posegel po nekaterih od najbolj zvezdniških glav na svetu, kot so Oprah Winfrey, Jason Derulo, Rihanna, Andie MacDowell in Eva Longoria. Predstavil nam je svojega štirinožnega prijatelja, za katerega pravi, da je pol volk. Šestmesečni Loki je zares češkoslovaški volk, ki je nastal iz volka in nemškega ovčarja. Kosmatinec ni prvi pes pri Kodermanovih, pred Lokijem so imeli nemškega ovčarja. 

K izbiri novega kosmatinca je delno prispeval prav prejšnji, delno pa to, da je Loui ljubitelj divjine in narave in bo Loki bržkone kar pravšnji zanj. »Že zdaj se krasno dopolnjujeva glede sprehodov, oba namreč naravnost obožujeva pohajkovanje po naravi,« pravi. Ker v pasjo šolo zaradi korone ni moč hoditi, se fanta menita po svoje. Intenzivnega ukvarjanja in druženja je kakšne tri ure na dan. V to sta všteta učenje in tako imenovana šola v naravi.

Ti mene? Jaz tebe?

»Ne gre le za učenje, ampak medsebojno spoznavanje, prilagajanje, pa seveda drug pri drugem preizkušava, do kod kdo lahko gre,« se smeji Loui. Predvsem to je zelo zanimivo in razburljivo, Loki je namreč trmast, da je veselje, kadar je treba. »Kar pade mu kakšna stvar v glavo in jo na vsak način poskuša uveljavljati. Jaz pa se tudi ne dam. Ne glede na to, da se odlično ujemava, pravila vendarle morajo biti. Ko izgubi, pa je jezen in me rahlo grize, haha. No, povedati je treba tudi, da je to del njegove mladosti, saj še ni odrasel.« Kot opaža, ima Loki občutek za ljudi. Začuti človeka, kakšen je. »Upal bi si trditi, da se temu primerno tudi odziva,« meni. Kadar je Loui zdoma in Loki ne more z njim, je pri starših. Ko bo možno oziroma ko bo Loui šel naslednjič na dopust, bo šel z njim. »Upam le, da ne bo rinil zraven tudi na deskanje, haha, ker ne vem, kako bomo s tem,« razmišlja. Loui namreč zelo rad deska in marsikatero uro preživi na snegu. 

Loui službeno ogromno potuje, po vsem svetu frizira največje zvezde. Na njegovo odsotnost se bo moral Loki privaditi.

Stari, tole je brez veze


Nenavadnih in zanimivih doživetij je nemalo. Loui skoraj vsak dan odkriva, kako prebrisanega psa ima. »Imam občutek, da mu stvari brez smisla preprosto ne dišijo. Ne vem, kako naj to drugače povem. Če ga nekaj ne motivira, bo to naredil največkrat dvakrat in konec. Kadar se mu kakšna stvar zdi trapasta ali ga ne premami, sede na tla in me gleda, kot bi govoril, ej, stari, a lahko počneva kaj drugega, ker tole je malo brez veze. Sicer pa se rad sanka ali se spusti po snežnem bregu in dela prevale.« Kar preveč se navdušuje tudi nad vodo. Ni treba, da je jezero, reka ali morje, čisto zadovoljen je že z mlako. »Jaz pa ne,« se smeji Loui, ker tedaj obvezno sledi temeljito kopanje. Zato preventivno poskrbi, da jo štirinožec nima priložnosti ucvreti v umazano vodo. 

Četudi frizerski mojster ostriže tudi samega sebe, pa se friziranja svojega hišnega ljubljenca še ni lotil. »Loki tega tudi ne potrebuje. Ima dlako, ki je ni treba striči, zahteva le redno krtačenje in česanje.«