Tako sta se z mamo več let samo bežno videvali, čustvene vezi do nje ni nikoli čutila. Pot do kruha za Slavko Petek ni bila lahka, ker se je morala zanesti predvsem nase. Trdo je delala, ni bilo lahko, ampak je šlo. Kar se trenutno dogaja v družbi, se ji zdi veliko bolj grozno. Globoko jo žalosti, ko opazuje, kakšen narod smo Slovenci. Izdajalski. Ravno izdaja je namreč njeno življenje močno zaznamovala že v otroštvu.

Teta je pripovedovala, da so jih grozljivo maltretirali, nekatere celice so bile brez oken. Ob 5. zjutraj so vstale in morale ne glede na vreme dve uri zunaj hoditi. Včasih mokre in prezeble, niso se mogle preobleči, vse se je sušilo na njih. Grdo so delali z njimi. Stara mama me je že pri štirih letih peljala na obisk. Ves da...

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete ali zakupite dostop do vsebin po meri.

Izbirate lahko med paketoma:

ONAPLUS DIGITAL - Vsebuje neomejen dostop do spletnih vsebin iz priloge Ona in revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 41,99 € na leto.

ONAPLUS PREMIUM - Vsebuje tiskano izdajo Onaplus, neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 49,99 € na leto.

Celoten prispevek lahko preberete tudi v tiskani izdaji revije ONAPLUS!

Še niste naročeni?

NAROČITE SE