Danes tudi zaradi nje vemo, da so lahko nekemične odvisnosti enako nevarne kot kemične. Da lahko torej delo, nakupovanje, prekomerna telesna aktivnost, igre na srečo, duhovnost, odnosi, spolnost in spletne vsebine zadenejo enako močno kot klasične droge. In da lahko v možganih povzročijo enake spremembe, ki človeško bitje spremenijo v zombija svoje odvisnosti. Seznam nekemičnih odvisnosti je seveda mnogo daljši od navedenega. Doba, v kateri živimo, pa spraševalcu strokovnjakinje na tem področju kar sama ponuja očitno prvo vprašanje. 

To očitno vprašanje bi bilo, ali so nekemične odvisnosti zaradi naše t. i. nove normale v takem porastu, kot bi človek pričakoval? 

Raziskav na to temo še ni. A če sklepam po dodatnih pritiskih, ki so j...

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete ali zakupite dostop do vsebin po meri.

Izbirate lahko med paketi:

ONAPLUS SPLET - Vsebuje neomejen dostop do spletnih vsebin na spletnem portalu Onaplus.si, s tem paketom boste lahko prebirali vse vsebine iz priloge Ona in kolumne pronicljivih avtorjev, do katerih lahko sedaj dostopate po prijazni ceni – že za 1,40 € za prvi mesec, po preteku promocijskega obdobja pa le za 4,90 € na mesec.

ONAPLUS DIGITAL - Vsebuje neomejen dostop do spletnih vsebin iz priloge Ona in revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 34,50 € na leto.

ONAPLUS PREMIUM - Vsebuje tiskano izdajo Onaplus, neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 41,44 € na leto.

Celoten prispevek lahko preberete tudi v tiskani izdaji priloge ONA!