Kot da nimamo že dovolj domačih razkritij domnevnih spolnih nadlegovanj in zlorab, tokrat v akademskih krogih, ter ponovnega femicida, izvemo še, da so se nemški novinarji dokopali do posameznih delov 560 strani dolgega poročila (ki ga oblasti še vedno prikrivajo) o zaključku preiskave redovnic iz mesta Speyer. 

Kaj pa pri nas? Primer Pribac. Žrtev Mia Skrbinac. Žrtve brez imen in priimkov. Za javnost. Nasilneži, vemo, ne postanejo to brez vzroka. Zlorabljeni ljudje. Vedno znova zlorabljajo. 

Nune naj bi v šestdesetih in sedemdesetih letih prejšnjega stoletja več kot 175 dečkov iz samostanske sirotišnice, ki so jo upravljale, prodajale, to je za plačilo oddajale bogatim poslovnežem in duhovščini – za skupinske spol...

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete ali zakupite dostop do vsebin po meri.

Izbirate lahko med paketi:

ONAPLUS SPLET - Vsebuje omejen dostop do spletnih vsebin na spletnem portalu Onaplus.si, s tem paketom boste lahko prebirali vse vsebine iz iz priloge Ona in kolumne pronicljivih avtorjev, do katerih lahko sedaj dostopate po prijazni ceni – že za 1,40 € za prvi mesec, po preteku promocijskega obdobja pa le za 4,90 € na mesec.

ONAPLUS DIGITAL - Vsebuje neomejen dostop do spletnih vsebin iz priloge Ona in revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 34,50 € na leto.

ONAPLUS PREMIUM - Vsebuje tiskano izdajo Onaplus, neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 41,44 € na leto.

Celoten prispevek lahko preberete tudi v tiskani izdaji priloge ONA!