Takrat je poljski pravosodni minister Zbigniew Ziobro zapisal slovenski vladi v razmislek, da je istanbulska konvencija »feministični izum, ki hoče upravičiti homoseksualno ideologijo«. Kakšen dan ali dva so nekateri mediji pobudo problematizirali, vladajoča SDS ni dajala izjav, vodja poslanske skupine SMC Janja Sluga pa je povedala: »Osnovni cilj istanbulske konvencije je Evropa brez nasilja nad ženskami, brez nasilja nad otroki. Je dokument, ki ščiti dostojanstvo in enakost državljank in državljanov, zato je pobuda poljskega ministra za nas nesprejemljiva. Usmeritve, ki jih v pismu predlaga poljski minister in bi bile podlaga za neki nov dokument, po našem mnenju ogrožajo slovensko ustavno in pravno ureditev. Slovenija kot država o tem sploh ne bi smela razmišljati.« 

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete ali zakupite dostop do vsebin po meri.

Izbirate lahko med paketi:

ONAPLUS SPLET - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, do katerih lahko sedaj dostopate za 7,99 € na mesec.

ONAPLUS DIGITAL - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 41,99 € na leto.

ONAPLUS PREMIUM - Vsebuje tiskano izdajo Onaplus, neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 49,99 € na leto.

Celoten prispevek lahko preberete tudi v tiskani izdaji priloge ONA!