Nasprotno: v gorah vlada pravilo spoštljivosti, celo sočutnosti, ne pa medsebojnega, kaj šele političnega obračunavanja, žaljenja in podobnih zemeljskih vsakdanjosti. 

Oprostite, takšna analiza višinskega stanja sodi v gostilniške debate. V državno politiko zagotovo ne. 

Obudimo spomin: protestniki so vsaj tri dni napovedovali, da se bodo v petek zavihteli na vrh Slovenije, zatorej sklepam, da je bila s tem seznanjena tudi aktualna oblast. No, kakor koli, ko so prispeli do Kredarice, so tam uzrli najprej premiera Janeza Janšo, ga osvetlili s telefonom in mu pričeli pripovedovati, kaj vse je v tej državi narobe. Docela neprimerno, da se razumemo; nekaj časa jih je poslušal, potem pa jim porekel, da »ni vedel, da ima...

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete ali zakupite dostop do vsebin po meri.

Izbirate lahko med paketi:

ONAPLUS SPLET - Vsebuje neomejen dostop do spletnih vsebin na spletnem portalu Onaplus.si, s tem paketom boste lahko prebirali vse vsebine iz priloge Ona in kolumne pronicljivih avtorjev, do katerih lahko sedaj dostopate po prijazni ceni – že za 1,40 € za prvi mesec, po preteku promocijskega obdobja pa le za 4,90 € na mesec.

ONAPLUS DIGITAL - Vsebuje neomejen dostop do spletnih vsebin iz priloge Ona in revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 34,50 € na leto.

ONAPLUS PREMIUM - Vsebuje tiskano izdajo Onaplus, neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 41,44 € na leto.

Celoten prispevek lahko preberete tudi v tiskani izdaji priloge ONA!