Prof. dr. Renata Salecl, filozofinja, ki je strast do nevednosti v istoimenskem delu opisala zelo natančno, opozarja na nepopravljivo škodo za posameznika in družbo. Seveda proces nevednosti traja že nekaj časa – vznik ali vsaj nesluten in tiho plazeč se zagon je dobila z neoliberalizmom – in postaja nova normalnost. Tako si zapiramo oči glede politike, gospodarstva, družbenih premikov vobče. Tudi glede zasebnega življenja. Od vsega, kar je malo bolj težavno, zahtevno in neosrečujoče, bežimo. Se delamo, da ne obstaja, celo zanikamo. 

Pa kaj ljudje sploh hočejo? Ali visok porast okuženih s covidom ni dovolj resno opozorilo, da je upoštevanje minimalnih higienskih standardov nujno? 

Ugotavljam, da je to pri mladih zelo razširjena miselnos...

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete ali zakupite dostop do vsebin po meri.

Izbirate lahko med paketi:

ONAPLUS SPLET - Vsebuje neomejen dostop do spletnih vsebin na spletnem portalu Onaplus.si, s tem paketom boste lahko prebirali vse vsebine iz priloge Ona in kolumne pronicljivih avtorjev, do katerih lahko sedaj dostopate po prijazni ceni – že za 1,40 € za prvi mesec, po preteku promocijskega obdobja pa le za 4,90 € na mesec.

ONAPLUS DIGITAL - Vsebuje neomejen dostop do spletnih vsebin iz priloge Ona in revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 34,50 € na leto.

ONAPLUS PREMIUM - Vsebuje tiskano izdajo Onaplus, neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 41,44 € na leto.

Celoten prispevek lahko preberete tudi v tiskani izdaji priloge ONA!