Moški, stanovalec doma, naj bi posilil sostanovalko, ko pa je grozljivo dejanje čez nekaj časa nameraval ponoviti pri drugi oskrbovanki doma, naj bi mu ga preprečili zaposleni. Človek ostane brez besed, sramota, oprostite, zločin brez primere. Da starejša oseba, ki biva v domu za ostarele, tudi v instituciji ni varna. Govorimo o sumu posilstva, zaboga. Nakar pa smo še izvedeli, da za posiljevalca pravzaprav ni nikakršnih sankcij. Za zdaj. 

Upam, da imata sorodnike, ti dve ženski, in da so ju že vzeli iz doma. Naučili smo se že trpkega spoznanja: žrtev se mora vedno umakniti nasilnežu. Če hoče imeti relativen mir. Pred svetom. 

Domnevni posiljevalec je od uradne domske osebe najprej prejel ustni opomin, nakar pa še pisnega, in naj bi g...

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete ali zakupite dostop do vsebin po meri.

Izbirate lahko med paketi:

ONAPLUS SPLET - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, do katerih lahko sedaj dostopate za 7,99 € na mesec.

ONAPLUS DIGITAL - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 41,99 € na leto.

ONAPLUS PREMIUM - Vsebuje tiskano izdajo Onaplus, neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 49,99 € na leto.

Celoten prispevek lahko preberete tudi v tiskani izdaji priloge ONA!