Meni se zdi to prostodušno priznanje grozljivo, užitek, ki se sproži v tebi, ko ubiješ žival, oprostite, nedojemljivo. Kar se mene tiče, bi lahko zdaj končala zgodbo zdravnika lovca, ker se zame tukaj vse konča, a vendar je primer treba osvetliti, ker je simptomatičen. Večplastno. Postaviti moramo elementarno vprašanje: Življenje koga visi na nitki? 

Treba se je resno zamisliti, kje imajo ljudje danes sploh fokus. Na sebi! Egocentrizem je v strmem vzponu. Mar vas ne skrbi, v kaj se potapljamo, kako nekritični postajamo, površni in kako vse bolj »tihi«? 

Zdravnik je v daljno deželo odšel tudi reševat življenja, povedal je, da je opravil več zahtevnih operacij hrbtenice – tako rekoč je bila njegova pot humane na...

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete ali zakupite dostop do vsebin po meri.

Izbirate lahko med paketi:

ONAPLUS SPLET - Vsebuje omejen dostop do spletnih vsebin na spletnem portalu Onaplus.si, s tem paketom boste lahko prebirali vse vsebine iz iz priloge Ona in kolumne pronicljivih avtorjev, do katerih lahko sedaj dostopate po prijazni ceni – že za 1,40 € za prvi mesec, po preteku promocijskega obdobja pa le za 4,90 € na mesec.

ONAPLUS DIGITAL - Vsebuje neomejen dostop do spletnih vsebin iz priloge Ona in revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 34,50 € na leto.

ONAPLUS PREMIUM - Vsebuje tiskano izdajo Onaplus, neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 41,44 € na leto.

Celoten prispevek lahko preberete tudi v tiskani izdaji revije ONA!