Torej, tisti, ki bo vpil ali se neprimerno vedel do politikov ali njihovih najbližjih, bo kaznovan z globo 1000 evrov. Predlog je podprla vlada, ki pričakuje tudi potrditev v parlamentu. Opozicija temu nasprotuje, češ da gre za še en represiven ukrep vladajoče strukture zoper ljudstvo, zoper vsakršno nasprotovanje ravnanju oblasti, zoper kritiko in seveda zoper protestnike vobče. Do predloga je kritična tudi pravna stroka. 

Varnost posameznika je že resno ogrožena. In zdaj vlada zase zahteva zaščito, nam pa grozi? 

Še več: odbor za pravosodje in odbor za notranje zadeve sta pripravila predlog spremembe 135. člena kazenskega zakonika, ke se trenutno glasi: 

(1) Kdor komu, zato da bi ga ustrah...

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete ali zakupite dostop do vsebin po meri.

Izbirate lahko med paketi:

ONAPLUS SPLET - Vsebuje neomejen dostop do spletnih vsebin na spletnem portalu Onaplus.si, s tem paketom boste lahko prebirali vse vsebine iz priloge Ona in kolumne pronicljivih avtorjev, do katerih lahko sedaj dostopate po prijazni ceni – že za 1,40 € za prvi mesec, po preteku promocijskega obdobja pa le za 4,90 € na mesec.

ONAPLUS DIGITAL - Vsebuje neomejen dostop do spletnih vsebin iz priloge Ona in revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 34,50 € na leto.

ONAPLUS PREMIUM - Vsebuje tiskano izdajo Onaplus, neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 41,44 € na leto.

Celoten prispevek lahko preberete tudi v tiskani izdaji priloge ONA!