Namreč, strokovnjaki s fakultete za šport v Ljubljani so v sodelovanju z učitelji športne vzgoje maja in junija letos na več kot sto osnovnih šolah in pri več kot 20.000 šolarjih v Sloveniji opravili meritve telesnega in gibalnega razvoja. Ugotovili so, da je umanjkanje šolske telesne dejavnosti (ker so se pač izobraževali na daljavo) pustilo neslutene posledice. Zato so nemudoma pozvali, naj v šolah zagotovijo več gibanja, igrišč in telovadnic pa naj ne zapirajo. 

V vsej zgodovini meritev za športnovzgojni karton (potekajo od šolskega leta 1981/82, od 1989/90 pa je vključena celotna populacija) je prav zdaj, po epidemiji, najmanjši delež telesno visokoučinkovitih otrok. 

Gregor Starc, vodja š...

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete ali zakupite dostop do vsebin po meri.

Izbirate lahko med paketi:

ONAPLUS SPLET - Vsebuje neomejen dostop do spletnih vsebin na spletnem portalu Onaplus.si, s tem paketom boste lahko prebirali vse vsebine iz priloge Ona in kolumne pronicljivih avtorjev, do katerih lahko sedaj dostopate za 7,99 € na mesec.

ONAPLUS DIGITAL - Vsebuje neomejen dostop do spletnih vsebin iz priloge Ona in revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 41,99 € na leto.

ONAPLUS PREMIUM - Vsebuje tiskano izdajo Onaplus, neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 49,99 € na leto.

Celoten prispevek lahko preberete tudi v tiskani izdaji priloge ONA!