Najbrž šokantno za večino ljudi, predvsem pa zelo povedno, in res se moramo vsi skupaj zamisliti, kaj nam mladi sporočajo. 

Ko zalo dekle s prstom kaže na rdečino na svojem obrazu, nam sporoča predvsem: Poglejte me, tukaj sem – jaz sem žrtev. Žrtev tega sveta. Žrtev vas, odraslih, ki krojite mojo usodo. 

Iz Spominskega muzeja Auschwitz so se odzvali na aktualne objave, rekoč, da so lahko razumljene kot žaljive in boleče za preživele grozljivega taborišča kakor tudi njihove svojce. Da nekateri posnetki grobo potvarjajo zgodovino in so tudi trivialni. A hkrati pozivajo javnost, naj mladih ne obtožuje neprimernih dejanj, naj jih ne napada (za kar je splet seveda več kot primeren, kjer cenzure ni, samocenzure pač tudi ne), temveč da se je treba z njimi ...

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete ali zakupite dostop do vsebin po meri.

Izbirate lahko med paketi:

ONAPLUS SPLET - Vsebuje omejen dostop do spletnih vsebin na spletnem portalu Onaplus.si, s tem paketom boste lahko prebirali vse vsebine iz iz priloge Ona in kolumne pronicljivih avtorjev, do katerih lahko sedaj dostopate po prijazni ceni – že za 1,40 € za prvi mesec, po preteku promocijskega obdobja pa le za 4,90 € na mesec.

ONAPLUS DIGITAL - Vsebuje neomejen dostop do spletnih vsebin iz priloge Ona in revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 34,50 € na leto.

ONAPLUS PREMIUM - Vsebuje tiskano izdajo Onaplus, neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 41,44 € na leto.

Celoten prispevek lahko preberete tudi v tiskani izdaji revije ONA!