Tekači, rekreativni športniki in drugi, ki bi želeli svoje aktivno življenje še izboljšati, se lahko v okviru Triglav teka o zdravem načinu gibanja posvetujejo s priznanima strokovnjakoma – olimpijko Brigito Langerholc in fizioterapevtom Tomažem Fuchsom. Brigiti se lahko pridružijo na delavnicah o tehnikah dihanja 8. in 29. avgusta v digitalni poslovalnici Triglav Lab, o težavah pri gibanju pa se lahko s fizioterapevtom individualno posvetujejo 22. avgusta ali 5. septembra.Organizatorji 7. Triglav teka zdrav način življenja in aktivno preživljanje prostega časa spodbujajo s svetovalno-izobraževalnimi dogodki in vsebinami. Zato bodo vsako sredo (z izjemo praznika 15. avgusta) vse do edinstvenega tekaškega dogodka Triglav tek, ki bo 8. septembra, v prostorih digitalne poslovalnice Triglav Lab na Dunajski 20 v Ljubljani gostili priznana strokovnjaka – olimpijko Brigito Langerholc in fizioterapevta Tomaža Fuchsa. 


Vsi zainteresirani se jima lahko pridružijo: na prvi delavnici o tehnikah dihanja z Brigito Langerholc, ki bo 8. avgusta ob 18. uri v prostorih Triglav Lab. Dogodek je brezplačen, vendar se je nanj treba prijaviti s sporočilom na e-naslov triglavtek@triglav.si. Udeleženci bodo dihalne vaje spoznavali v praksi, zato je priporočljivo, da se delavnice udeležijo v športnih oblačilih in s seboj prinesejo blazino za jogo; na digitalnem posvetu s specialistom, fizioterapevtom Tomažem Fuchsom, ki bo 22. avgusta v prostorih Triglav Lab. Dogodek je brezplačen, vendar je rezervacija termina za individualni posvet obvezna. Prijave so možne na http://lab.triglav.si/dogodki/video-posvet-s-specialistom01; na drugi delavnici o tehnikah dihanja z Brigito Langerholc, ki bo 29. avgusta ob 18. uri v prostorih Triglav Lab. Dogodek je brezplačen, vendar se je nanj treba prijaviti s sporočilom na e-naslov triglavtek@triglav.si. Udeleženci bodo dihalne vaje spoznavali v praksi, zato je priporočljivo, da se delavnice udeležijo v športnih oblačilih in s seboj prinesejo blazino za jogo; na digitalnem posvetu s specialistom, fizioterapevtom Tomažem Fuchsom, ki bo 5. septembra v prostorih Triglav Lab. Dogodek je brezplačen, vendar je rezervacija termina za individualni posvet obvezna. Prijave so možne na http://lab.triglav.si/dogodki/video-posvet-s-specialistom01.Vsi, ki bi želeli o tehnikah dihanja izvedeti več, a se delavnic ne bodo mogli udeležiti, si lahko ogledajo kratke video nasvete. Objavljeni so na vsebinskem portalu Zavarovalnice Triglav Vsebovredu.triglav.si.
Brezplačne tekaške vadbe

Navdušeni tekači in tisti, ki se s tekom šele začenjajo ukvarjati, se lahko v okviru priprav na 7. Triglav tek, ki bo 8. septembra v idilični naravi protokolarnega parka Brdo pri Kranju, pridružijo tudi brezplačnim vodenim tekaškim treningom v kar 10 krajih po Sloveniji. Ti vse do 8. septembra potekajo v Ajdovščini, Celju, Kopru, Ljubljani, Luciji, Mariboru, Murski Soboti, Novem mestu, Slovenj Gradcu in na Brdu pri Kranju.

Več informacij o tekaških in športno-izobraževalnih aktivnostih v sklopu priprav na Triglav tek je na voljo na Triglavtek.si.