Riž s sirom in šparglji

Praviloma vemo, ali pa mislimo, da vemo. Čim več sveže zelenjave, uravnoteženi obroki, čim manj maščob, soli in sladkorja – na to najbrž najprej pomislimo. Ampak zdrava hrana je zelo okusna, brez skrbi, samo znati jo moramo izbrati in pripraviti. Za vaše zdravje smo izbrali super recept.

Sestavine za 4 osebe

  • 1 žlica stopljenega masla
  • 2 žlici posušenih krušnih drobtin
  • 300 g dolgozrnatega riža
  • 600 ml zelenjavne jušne osnove brez soli
  • 150 g graha
  • 150 g narezanih špargljev
  • 3 jajca
  • 100 g naribanega zrelega zbrinca
  • 1⁄2 žličke zmletih suhih čilijev
  • poper po okusu

Priprava

  1. 1Najprej pripravite posamezne servirne krožnike, ki držijo 360 ml. Rahlo jih premažite s stopljenim maslom, nato jih potresite s krušnimi drobtinami, da prekrijejo dno in robove. Pečico ogrejte na 190 °C (plinsko na stopnjo 5).
  2. 2Riž stresite v srednje veliko posodo, prelijte z jušno osnovo in zavrite. Zmanjšajte ogenj, tesno pokrijte in kuhajte približno 5 minut brez mešanja.
  3. 3Odkrijte posodo, vmešajte grah in šparglje ter ponovno zavrite, nato zmanjšajte ogenj in nežno kuhajte pokrito še 5 minut.
  4. 4Posodo odstavite z ognja. Premešajte, pokrijte in pustite stati 5–7 minut.
  5. 5V skodeli zmešajte jajca in sir. Dodajte kosmiče čilija in poper po okusu. Dobro premešajte z vilicami. Dodajte mešanico riža in nežno, a temeljito premešajte.
  6. 6Riž naložite na pripravljene krožnike. Postavite na pekač in pecite približno 20 minut oziroma toliko, da je površina zlata in hrustljava. Postrezite toplo.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE