Richard Gere, hollywoodski zvezdnik, znan po romantičnih komedijah, te dni preživlja s svojo novo družinico v samoizolaciji na ranču blizu New Yorka. Malemu Alexandru, ki je prvo leto dopolnil letošnjega februarja, se je sedaj pridružil še mlajši bratec, katerega ime 70-letni očka in 37-letna mamica še nista javno razkrila. Zasebnost svojih otrok, oba imata iz prejšnjih zakonov sicer že vsak po enega otroka, Gere z igralko Carey Lowell 20-letnega sina Homerja Jamesa Jigmeja, Alejandra Silva pa sedemletnega Alberta z bivšim možem Govindom Friedlandom, starša jemljeta zelo resno in čeprav je Gereova izbranka zelo aktivna na družbenih omrežjih, tam fotografij dojenčkov še nista objavila. 

Španka, ki jo je igralec poročil leta 2018, komunikacijo preko sodobne tehnologije raje uporablja za ozaveščanje o krivicah, ki se dogajajo v svetu. Tako je lani poleti objavila več videov s španske neprofitne ladje Proactiva Open Arms, ki je v Sredozemlju blizu Sicilije rešila 121 beguncev. Z možem sta jih obiskala na krovu, ker sta se takrat ravno mudila na počitnicah v Toskani, odpotovala pa tudi na otok Lampedusa, južno od Sicilije, ki je prvo evropsko pristanišče za begunce iz Afrike, da bi jim prinesla hrano in osnovne življenjske potrebščine. 

Gere, ki je italijanski otok žalostnih zgodb, mnogo beguncev namreč na poti do njega izgubi življenje, obiskal že pred nekaj leti in dejal, da problematiko dobro pozna, se je z lanskoletnim aktivizmom zapletel v spor s takratnim italijanskim notranjim ministrom Matteom Salvinijem. »To so ljudje, ki so preživeli grozo in pretrpeli veliko, oklicani so za migrante, a so v resnici begunci, ki potrebujejo našo pomoč,« je povedal Gere in situacijo v Sredozemlju primerjal s tem, kar se dogaja v njegovi državi, na meji med ZDA in Mehiko. »To se mora končati povsod po svetu, in končalo se bo, če bomo mi tako hoteli,« je igralec zaključil med svojim obiskom Italije, na kar se je neomajni Salvini odzval s sarkastično zahvalo in pozivom, naj zvezdnik migrante s svojim zasebnim letalom odpelje domov v ZDA in jih gosti v svojem razkošnem domu.