V obdobju osamosvajanja je bil ena vodilnih osebnosti v Demosu. Aktivno je soustvarjal slovensko državo in demokracijo. V prvi slovenski vladi je bil pravosodni minister. Do prejšnje vladajoče koalicije je bil zelo kritičen, zlasti zaradi njenega skoraj zaničujočega odnosa do prava. Upa in želi si, da bo petnajsta slovenska vlada v tem pogledu bistveno boljša. Za vsak primer spomni, da so za normalno delovanje demokratično urejene družbe pomembni varstvo človekovih pravic, vladavina prava in delitev oblasti. 

Zaradi veliko majhnih strank, ki niso prišle v parlament – skoraj četrtina glasov –, ima zdaj zmagovalec veliko oblasti. Mislim, da nevarno veliko. Ne glede na to, kako dobre namene ima nekdo, ko gre na oblast …

Menjava o...

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete ali zakupite dostop do vsebin po meri.

Izbirate lahko med paketi:

ONAPLUS SPLET - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, do katerih lahko sedaj dostopate za 7,99 € na mesec.

ONAPLUS DIGITAL - Vsebuje neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 41,99 € na leto.

ONAPLUS PREMIUM - Vsebuje tiskano izdajo Onaplus, neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 49,99 € na leto.

Celoten prispevek lahko preberete tudi v tiskani izdaji revije ONAPLUS!

Še niste naročeni?

NAROČITE SE