Nenavadni Baltimorčan je za pletilke prijel že daljnega leta 1999, do danes pa napletel preko 100 puloverjev. Pa kaj, boste rekli. Zeleni, modri, črni in beli, ko enkrat usvojiš znanje pletenja, ni takšna številka nič posebnega. A vendar v primeru Sama Barskyja je. Njegove stvaritve namreč poosebljajo to, kar se dogaja okrog njega na najbolj hudomušen način.Tudi še tako preprosta vsebina, kot so recimo električni daljnovodi, niso predolgočasen motiv. Barsky napleta zgodbe, ki v resničnosti zaživijo, ko izvirne izdelke postavi ob bok znamenitostim, ki so vzorce na puloverjih navdihnile. S svojo prikupno idejo je osvojil srca premnogih oboževalcev pletenin po svetu, ki ga dnevno rotijo, naj puloverje naplete tudi njim. Čez noč je postal prava spletna senzacija. Vendar Barsky ostaja skromen. Svoje izdelke nosi s ponosom vse leto, še naprej pa ustvarjanje druži z ljubeznijo do potovanj. Kot nekateri usklajujemo modne dodatke, on svojo izbiro zgornjega dela oblačila poveže s krajem, ki ga obišče. Zaupal nam je, kako nastajajo pletene umetnine.  Koliko časa pletete en pulover? 

Približno kakšen mesec.

Kdo vas je naučil pletenja? 

Plesti sta me naučila lastnika dveh pletilskih trgovin.

Vaše stvaritve domiselno umeščate v prostore, ki se odražajo tudi na vzorcih vsakega puloverja. Od kod črpate navdih zanje? 

Ideje dobivam od vsepovsod. Pravzaprav se lahko vse, kar uzrem, enkrat znajde na pletenini. Sprva sem napletal karkoli mi je padlo na pamet, sedaj pa puloverje izdelam preden se odpravim na kakšen izlet, v pričakovanju odkrivanja znamenitosti, ki se mi bodo tam razkrile.

Koliko puloverjev pa ste do danes že ustvarili? 

Naredil sem jih že 105, gotovo pa jih bo nastalo še mnogo.

Je kateri izmed njih vaš najljubši? 

Ne bi mogel izbrati le enega, so mi pa gotovo nekateri ljubši od drugih.

Kaj naredite s puloverji, ko jih enkrat ovekovečite na fotografijah? 

Moji puloverji so del moje garderobe. Pravzaprav nimam drugih zgornjih delov oblačil, zato nosim svoje kreacije 365 dni na leto. Ne prodajam ali podarjam jih, le tu in tam jih posodim kakšni ustanovi za potrebe razstave.

Z neverjetnimi kombinacijami ste povsem začarali sledilce na vašem socialnem omrežju. Nešteto vas prosi, da puloverje napletete tudi njim. Ste kdaj kakšnega že ustvarili za prijatelje in družinske člane? Morda razmišljate o proizvodnji? 

Odzivi so bili res veliki, a vsem željam bi bilo nemogoče ustreči, saj vsak pulover nastaja mesec dni. Nisem namreč človeški pletilni stroj. Se pa res sedaj zanimam za možnost večje proizvodnje, ki bi lahko vodila v prodajo puloverjev.

Če ni skrivnost, nam lahko zaupate, kakšne materiale uporabljate za pletenje? 

To je odvisno od ideje, ki se mi porodi v glavi. Posegam po predivih iz najrazličnejših vlaken in vseh mogočih blagovnih znamk. Važen je namreč učinek, ki ga lahko z določenim materialom dosežem.