Sanjski dan je za Ano Bucik v švicarskem Lenzerheideju, kjer je osvojila bron v kombinaciji in svoje prve stopničke v karieri!

Drugo vožnjo je ujela za las, v superveleslalomu je bila namreč trideseta, toda igra stotink je bila k sreči na njeni strani in dobila je priložnost, da se izkaže v slalomu. Tu pa je povsem pokosila konkurenco in z absolutno najboljšim časom druge vožnje mojstricam hitrih disciplin dokazala, da se slalomskimi zavoji vendarle ne zmorejo spopadati kakor ona. S superveleslalomsko progo je sicer najhitreje opravila Američanka Lindsey Vonn, ki je bila nazadnje četrta, druga po prvi vožnji je bila Italijanka Federica Brignone, a je v slalomu odstopila, tako tudi tretja po prvi vožnji, Norvežanka Ragnhild Mowinckel.Druga vožnja je bila skorajda mačji kašelj za današnjo zmagovalko, domačinko Wendy Holdener, ki je imela že po superveleslalomu četrti čas in je tako drugo vožnjo odpeljala dokaj sproščeno (za našo Ano je zaostala skoraj za sekundo), druga pa Italijanka Marta Bassino, po prvi vožnji prav tako četrta, ki je imela na koncu le stotinko prednosti pred Slovenko.

V drugo vožnjo sta se uvrstili še Maruša Ferk, ki je bila nazadnje 10., in pa Tina Robnik, ki slalomske preizkušnje ni končala.