Za šestletnega princa Georgea je to že tretje leto na zasebni londonski šoli Thomas's Battersea, letos tam obiskuje 2. razred, medtem ko je štiriletna princesa Charlotte prvošolka in bo letos del uvajalnega ali 0. razreda, v Angliji in Walesu namreč otroci šolo začnejo nekoliko drugače kot v Sloveniji. Svoja otroka sta do šolskih vrat letos pospremila oba starša, kar je bila pomembna prelomnica za vojvodinjo Kate, saj je pred dvema letoma zaradi nosečniške slabosti bila prisiljena preskočiti Georgeov prvi šolski dan. Princa je takrat v šolo odpeljal le očka William, danes pa so se tja sprehodili kot velika srečna družina. 

Čeprav bo za Charlotte obiskovanje šole pomenilo veliko spremembo, že s prvim letom se bo pričela učiti francoščine, računalništva, gledališke in likovne umetnosti, glasbe ter baleta, bo tranzicijo nedvomno olajšalo dejstvo, da je njen starejši brat tako blizu. Učenci in učitelji prestolonaslednika tudi ne bodo nazivali z uradnim naslovom "njuno kraljevo visočanstvo", ampak bosta v šolskih klopeh znana kot Charlotte Cambrdige in George Cambridge. Prevzem priimka po vojvodskem nazivu staršev je že ustaljena kraljeva praksa, princ William in princ Harry sta bila v svojih šolskih dneh denimo znana kot William in Harry Wales. 

Zasebna londonska šola Thomas's Battersea je od Kensingtonske palače, kjer živi družina Cambridge oddaljena le 15 minut vožnje z avtom, William in Kate pa sta pri vpisu drugega otroka v isto šolo pridobila manjši družinski popust. Šolnina za princa Georga trenutno znaša 6.429 britanskih funtov na semester, za Charlotte pa bodo prihodnje leto morali odšteti le 6.305 funtov, šolnina za uvajalni razred je višja in znaša za celo leto 18.915 funtov. Če se zakonca Cambridge odločita v Thomas's Battersea čez nekaj let vpisati še svojega tretjerojenca princa Louisa pa bo njegova šolnina še nekoliko nižja, in sicer 5.790 funtov. 

Prvošolko je pozdravila ravnateljica Helen Haslem.

Takšni zneski se navadnim ljudem nedvomno zdijo astronomski, a bogataši vedo, da dobra zasebna šola pomeni ne le zasebnost in kvaliteto, ampak tudi zagotovilo, da so njihovi otroci kasneje sprejeti na najboljše srednje šole in fakultete. George in Charlotte bosta na Thomas's Battersea ostala do svojega 13. leta, v tem času pa bosta morala usvojiti najpomembnejše šolsko pravilo, ki se glasi: "Bodi prijazen." Charlotte se bo prav tako morala navaditi nositi mornarsko modro šolsko uniformo, ki ji tako kot njenemu bratu izredno pristoji.  Preberite še: 

Kako do sanjske službe v Buckinghamski palači

6 modnih kosov za jesen 2019

5 znakov, ki razkrivajo dobro restavracijo 

Primož Roglič nikamor brez družine