Prince Roger Nelson je v času svojega življenja večkrat spregovoril o nespoštovanju, nesprejemanju in rasizmu. Na dan, ko bi praznoval svoj 62. rojstni dan (umrl je pred štirimi leti) so na njegovem uradnem profilu na Instagramu objavili zapis, s katerim je orisal trenutno dogajanje v Združenih državah Amerike.

»Princ je bil zavezan k opozarjanju na nepravice in ščitenju temnopoltih prebivalcev ZDA. V sporočilu, ki ga je hranil med svojimi osebimi zapisi, je zadel žebljico na glavico,« so ob objavi zapisali Prinčevi tiskovni predstavniki.

»Nič ni bolj grdega na svetu kot nesprejemanje med črnimi, belimi, rdečimi, rumenimi, moškimi in ženskami. Nesprejemanje,« je zapisal Prince.Ob objavi zapisa so s Prinčevega posestva objavili tudi nov glasbeni video za pesem Baltimore, ki jo je leta 2015 pevec napisal ob smrti 25-letnega temnopoltega Američana Freddieja Graya. Po njegovi smrti so izbruhnili jezni protesti. »Sistem je pokvarjen. Mladi ljudje ga bomo morali sčasoma popraviti. Potrebujemo nove ideje, nova življenja,« je svojo pesem komentiral Prince.