Vojvoda in vojvodinja cambriška sta bila na poti iz Londona v Windsor, ko je motor iz njunega konvoja na jugozahodu britanske prestolnice zbil starejšo žensko. Po nesreči je bila ta v kritičnem stanju. Še vedno je v bolnišnici, njeno stanje pa je resno, a stabilno, navaja britanski BBC. 

Zakonca Cambridge sta v Windsor, kjer je potekala slovesnost najpomembnejšega britanskega viteškega redu, prispela v kočiji skupaj s španskim kraljem Filipom in njegovo soprogo kraljico Letizio.

Iz Kensingtonske palače so sporočili, da je sta zakonca Cambridge »zelo zaskrbljena in žalostna, da je prišlo do nesreče«. »Njuni kraljevi visokosti sta Irene in njeni družini poslali želje po okrevanju, s poškodovanko pa bosta v stiku v vseh fazah zdravljenja,« so dejali in razkrili, da sta Kate in William bolnici že poslala šopek rož in prosila, če jo lahko obiščeta, ko bo bolj pri močeh.  

Pristojni neodvisni organ za nadzor dela policije je sprožil preiskavo nesreče. »Naše osebje je odšlo na kraj nesreče in po tehtnem premisleku smo uvedli neodvisno preiskavo,« so zapisali na neodvisnem uradu za ravnanje policije. Voznik udeleženega motorja v preiskavi trenutno sodeluje kot priča, britanski tabloid The Sun pa je poročal, da je žensko ob trku z motorjem vrglo v zrak, nakar je nerodno pristala na cestišču in tako utrpela poškodbe, med drugim tudi zlom medenice. Motorist naj bi s cestišča usmerjal promet, da naredijo prostor za kraljevo procesijo, a je vozil po napačni strani in tako zbil nesrečno peško. Njena hči Fiona je za časopis dejala, da je utrpela veliko poškodb, medtem, ko čaka na novice o stanju matere pa jo je včeraj v bolnišnici že obiskal predstavnik zakoncev Cambridge.