Princ Harry in Meghan sta v Afriko odletela na nočnem letu iz Londona, danes pa sta imela na urniku že prvo kraljevo srečanje. Na obrobju južnoafriške prestolnice sta v četrti Nyanga, ki se sooča z nasiljem in kriminalom, obiskala pobudnike lokalnega projekta, ki mlade spodbuja, da izberejo drugačen način življenja. Harrya in Meghan, ki sta na prizorišče zaradi varnosti prišla brez dojenčka, so domačini sprejeli s plesom, princ pa se je na pobudo male plesalke celo zazibal v bokih. 

Tako Meghan kot Harry sta se tudi tokrat požvižgala na stroga kraljeva pravila in z ljudmi, ki sta jih srečala, vzpostavila pristen človeški stik, Meghan je nekaj tamkajšnjih žensk celo stisnila v objem, medtem ko se je Harry rokoval z otroki. 

Zakonca Sussex bosta na afriškem kontinentu ostala še naslednjih devet dni, družinica bo skupaj potovala in odkrivala posebnosti Južne Afrike, Harry pa se bo odpravil še v nevarnejše države Malavi, Bocvano in Angolo, kjer se bo poklonil kampanji svoje pokojne mame, princese Diane, v okviru katere odstranjujejo mine. 

Da v objektiv ujamejo malega Archieja, bodo mediji morali imeti kar veliko srečo, saj skrbna starša dojenčka ne želita vznemirjati in njegovo sodelovanje pri uradnih obiskih tako ni predvideno, vseeno pa naj bi Harry in Meghan izrazila željo, da potomca predstavita južnoafriškim ljudem. Afrika nosi namreč posebno mesto v prinčevem srcu, nedvomno zaradi matere, pa tudi zaradi lepih spominov, ki jih ima na kontinent, kjer se je mudil že v najstniških letih. Tamkajšnja narava ga je tako prevzela, da se še danes zavzema za lokalne projekte, ki ščitijo okolje in živali, na romantično potovanje, ki je utrdilo njuno zvezo, pa je pred zaroko tja odpeljal tudi Meghan. Nič čudnega torej, da britanski prestolonaslednik območje južne Afrike tako označuje za svojo drugo domovino. 


Preberite še: 

Katere slovenske jedi, mora znati pripraviti vsak

Kako skrbeti za božični kaktus