Vojvoda Susseški se bo po sladkem prvem letu zakona spet posvetil težavam povezanim z duševnim zdravjem. Skupaj z ameriško kraljico TV zaslonov Oprah Winfery bo namreč sodeloval pri nastajanju serije o tej problematiki, ki jo pripravlja ameriški tehnološki velikan Apple in bo v okviru njihove televizijske ponudbe premierno predvajana prihodnje leto. 

Princ Harry je novico oznanil na svojem instagramu in zapisal: »Resnično verjamem, da je dobro duševno zdravje ključ do močnega vodstva, produktivnih skupnosti in predanih posameznikov.« Serija bo sestavljena iz več dokumentarcev, ki bodo razkrivali zgodbe ljudi z vsega sveta, ki jih je v določenih trenutkih življenja pogoltnila duševna stiska, a so našli način, kako spregovoriti o njej in jo razrešiti ter ponovno zaživeli polno življenje. 

Harryju tovrstne bitke niso tuje, saj se je tudi sam spopadal s črnimi mislimi, še posebej ko mu je umrla mati in je kot otrok moral novico o Dianini smrti ter škandalozna pisanja o njenem življenju prenašati na očeh svetovne javnosti. Svoja čustva je britanski prestolonaslednik dolgo časa skrival, a to je ustvarilo le še hujši učinek. Ko je pričel doživljati panične napade, se je zavedel, da mora žalost predelati in poiskal si je pomoč psihiatra. O svojih težavah je v želji, da k iskanju rešitve spodbudi še druge, Harry spregovoril tudi javno, in utegne se zgoditi, da v prihajajočem dokumentarcu pri snemanju ne bo stal le ob strani, ampak se bo pojavil tudi pred kamero. 

Foto: Reuters

Da je vojvoda moči združil ameriško medijsko lastnico, pa ni nič čudnega, Winfreyjeva je namreč že od nekdaj v svojih oddajah poudarjala pomen duševnega zdravja in gostila številne mednarodne strokovnjake s področja psihologije in psihoterapije. Morda je Harryja in Oprah ravno to poslanstvo že pred časom povezalo, da sta stkala zasebno prijateljstvo saj je princ Američanko navsezadnje povabil tudi na svojo poroko, čast, ki je doletela le izbrance.