Drugorojenko sta poimenovala Lilibet »Lili« Diana Mountbatten-Windsor in se tako poklonila kar dvema posebnima ženskama v družini britanskega princa, prva je Harryjeva babica, kraljica Elizabeta II., ki so jo kot deklico ljubkovalno klicali Lilibet, druga pa Harryjeva mama, pokojna princesa Diana


Meghan je rodila v bolnišnici v Santa Barbari v Kaliforniji, poroča britanski BBC, deklica pa je na svet privekala v petek ob 11.40. Tako mati kot dojenčica sta zdravi in se počutita dobro, deklica se je rodila z 2650 grami teže in se že privaja na dom, je kraljevi par sporočil v izjavi za javnost. »Je več, kot sva si kdajkoli lahko predstavljala. Hvaležna sva za ljubezen in molitve, ki sva jih čutila z vsega sveta,« sta še povedala.

Prvorojenec princa Harryja in Meghan Archie je tako postal veliki brat in to le mesec po tem, ko je sam dopolnil dve leti, rojstni dan praznuje 6. maja. Lili je trenutno osma v vrsti za britanski prestol, sicer pa je enajsta pravnukinja britanske kraljice. Čeprav se deklica ni rodila 10. junija, na rojstni dan pokojnega princa Filipa, kot so rok poroda navajali nekateri viri, sta Harry in Meghan prav z izbiro tako posebnega imena počastila spomin na Harryjevega dedka in predvsem na njegovo ljubezen do kraljice. 

Navdušena prastara starša kraljica in princ Filip ter babica Doria Ragland ob rojstvu prvorojenca princa Harryja in Meghan. Foto: Chris Allerton/Copyright SussexRoyal/Pool via Reuters

Princ Filip je bil namreč edini, ki je Elizabeto II. vse do zadnjega klical z vzdevkom Lilibet, ko je letos 9. aprila umrl tik pred svojim 100. rojstnim dnevom, pa so kraljevi poznavalci predvidevali, da je z njim zamrl tudi ljubeči vzdevek. S prihodom Lilibet »Lili«, kot kaže, temu ne bo tako.