Princa Harry in William očeta občudujeta in se po njem zgledujeta, starejši sin obžaluje le, da ne more Charles zaradi preštevilnih obveznosti še več časa preživeti z njegovimi tremi otroki. Princ George in princesa Charlotte sta namreč izjemno navezana na dedka, ki mu pravita kar dedek Wales, glede na njegov uradni naziv.

»Ključno je, da z vnuki vzpostaviš pristno vez, ko so še zelo majhni. Treba jih je spodbujati, da odkrijejo svoje strasti v življenju. Tudi mene je moja babica nenehno spodbujala, bila je izjemna,« je ob svojem jubileju povedal sam prestolonaslednik, da je izjemno predan svojim vnukom, pa je potrdila tu njegova druga žena, vojvodinja Camilla: »Naravnost obožujejo ga. Charles se postavi na vse štiri in se z njimi plazi po tleh, zabava in oponaša živali, to lahko počne ure in ure!« Radi ga imajo tudi njeni vnuki, vojvodinja jih ima pet: »Zelo radi ga imajo, skupaj berejo Harryja Potterja in se imajo čudovito.«Princ Charles je ponosen na svoja sinova, da sta vzpostavila vsak svojo mrežo dobrodelnih organizacij in področij, ki se jim želita posvečati, kljub tem pa upa, da bo morda kateri od vnukov, George, Charlotte ali pa Louis, nekega dne prevzel njegove dejavnosti in nadaljeval poslanstvo, ki mu je predan že od mladosti. Predvsem George ima po njegovem velik potencial, da se posveti okoljevarstvenim vprašanjem, saj je navdušen nad dedkovimi vrtovi. In kako ne bi bil, ko pa mu je prestolonaslednik ob rojstvu zasadil in podaril cel arboretum!

Rezidenca Clarence House je ob 70. rojstnem dnevu princa Charlesa objavila tudi serijo fotografij, ki jih je posnel dvorni fotograf Chris Robinson, na njih pa se ob bodočem kralju zadovoljno nasmihajo žena Camilla, princ William z družino in princ Harry z ženo, vojvodinjo Meghan.  Princ Charles je od svojega tretjega leta prvi v vrsti za prestol; je tudi prvi prestolonaslednik, ki je videl kronanje svoje matere za kraljico, podrl je rekord v čakanju na prevzem monarhije in bo tudi najstarejša oseba v britanski kraljevi zgodovini, ki bo prevzela žezlo, piše na uradni spletni strani princa. Je tudi prvi prestolonaslednik, ki je uspešno sklenil univerzitetno šolanje, in sicer na Cambridgeu leta 1970.