Princ Andrew trdi, da je Epsteina videval redko, čeprav sta se spoznala že leta 1999, najbolj pa obžaluje, da se je z njim sestajal tudi po letu 2008, ko je bil finančnik prvič obsojen. »Po tistem sem ga videl približno dvakrat na leto. Večkrat sem bival v njegovih rezidencah, a nikoli nisem posumil, da se tam dogajajo reči, zaradi katerih so ga kasneje obtožili,« je zapisal princ, ki želi oprati svoje ime.

V izjavi je kraljičin najljubši sin še dejal, da sočustvuje z vsemi, ki jih je Epstein prizadel s svojimi dejanji. »Njegov samomor je pustil ogromno odprtih vprašanj, ki nikoli ne bodo odgovorjena. Sočustvujem z vsemi, ki so si želeli, da bi zgodba dobila epilog,« je zapisal. Epstein je sicer pod drobnogled javnosti spet prišel to poletje, čeprav so se obtožbe o njegovih zlorabah mladoletnih deklet kopičile že od leta 2005. Tedaj so ga starši 14-letne deklice obtožili, da jo je nadlegoval, kmalu je bil obsojen zaradi še drugih napadov na mladoletnice, zato je za 18 mesecev pristal v zaporu. Na prostost se je vrnil leta 2010, princ Andrew pa z njim tudi po tem ni prekinil stikov. »Dejal sem že, da je bila napaka, da sem se še videval z njim, po tem ko je bil izpuščen iz zapora. Živel sem v zmoti o tem, kakšen človek je,« svoja dejanja zdaj opravičuje vojvoda yorški.


Princ Andrew in Jeffrey Epstein

Epsteinovi zločini sicer tudi po njegovem samomoru v zaporniški celici dvigujejo veliko prahu, zlasti zato, ker ne seznamu njegovih prijateljev ni bil le princ Andrew, temveč mnogi drugi politiki in vplivneži, v obtožbah, ki so ga bremenile, pa so med drugim zgodbe o njegovih zasebnih otokih, kamor je z letali vozil mladoletna dekleta. Epstein se je sicer izrekel, da ni kriv, a če bi bil obojen, bi v zaporu lahko preživel tudi 45 let.