Eden izmed vodilnih ponudnikov televizijskih vsebin HBO bo svoje gledalce kmalu razveselil z novo serijo. Na novi ameriški platformi HBO Max, ki bo na enem mestu združila serije in filme njihove lastne produkcije ter slovitega hollywoodskega studia Warner Bros bodo premierno predstavili animirano satiro o britanski kraljevi družini. 

Foto: HBO Max

Komična serija ne bo prav nič previdno stopala okoli vrele kaše, saj je njen glavni ustvarjalec Gary Janetti, pisec, ki je doslej ustvaril že priljubljeni humoristični nanizanki animirano Family Guy ter igrano Willl in Grace. Kraljeva družina se tako lahko pripravi na celo kopico šal, ki jih bodo na njihov račun stresali znani britanski in ameriški igralci, med njimi Orlando Bloom, ki bo posodil glas princu Harryju, Frances de la Tour kraljici Elizabeti II., Tom Hollander bo stopil v čevlje tako princa Filipa kot tudi njegovega sina princa Charlesa, Alan Cumming bo butler princa Georga, Iwan Rheon princ William, Lucy Punch vojvodinja Kate, Condola Rashad pa Harryjeva soproga Meghan

Orlando Bloom bo princ Harry, Frances de la Tour kraljica, Alan Cumming butler princa Georga, Tom Hollander pa princ Filip in princ Charles.

Glede na zvezdniško izbiro vloge za princa Harryja in zgodovinske kraljeve ločitve, ki sta jo sprožila zakonca Sussex, bi mnogi pričakovali, da se bo serija vrtela okoli tega kraljevega para in zadeve Megxit, a glavni junak serije ne bo rdečelasi prestolonaslednik. V ospredje bo postavljeno življenje prvorojenca Williama in Kate princa Georga, ki mu bo glas posodil kar avtor serije Janetti, ki ga persona kraljevega otroka zabava že lep čas, tako da mu je celo posvetil svoj Instagram profil. Janetti svoje sledilce zadnja tri leta zabava z objavami družabne kronike, ki jim dodaja Georgove portrete, katerim pripiše izmišljene komične reakcije malega princa, šal pa niso izvzeti niti Meghan, niti kraljica. 


HBO je v priljubljenosti Janettijevega Instagrama tako prepoznal potencial, da sarkastični alter ego princa Georga najde mesto v seriji in zato bodo vsi kraljevi škandali in pripetljaji v animirani nanizanki pripovedovani iz njegove perspektive. "Navdušeni smo, da bodo tudi naši gledalci spoznali, kar Garryjevi sledilci na Instagramu že vedo, da je George lahko smešen, šokanten in neverjetno srčkan," je povedala vodja izvirnih vsebin za HBO Max Sarah Aubrey, medtem ko je pisec Janetti dejal: "Zelo se veselim sodelovanja s HBO Max in tega, da bomo skupaj ustvarili še eno serijo o družini, ki se neusmiljeno bori za prestol."