Naši otroci se veliko prezgodaj srečajo z alkoholom,« ugotavlja tudi priznana strokovnjakinja za vzgojo otrok, red. prof., dr. Zdenka Zalokar Divjak, univ. dipl. psih., specialistka logoterapije. »Pomemben razlog je težnja po prehitrem odraščanju, ki pa jo v glavnem povzroči duh časa, ki narekuje staršem in institucijam, da morajo biti otroci čim prej vključeni v družbo odraslih – ni več nobenih omejitev, kaj je primerno za otroke, kaj za mladostnike –, da je glavni motiv družbe doseči čim večje uspehe, in seveda jih vse od otroštva silimo v številne aktivnosti, ki so preveč stresne za njihov razvijajoči se organizem. Ko so vsega nasičeni, pa odnehajo in v njihovi notranjosti je vedno več praznine, ki jo je treba čim prej napolniti. Alkohol je zato prava rešitev.« 

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete ali zakupite dostop do vsebin po meri.

Izbirate lahko med paketi:

ONAPLUS SPLET - Vsebuje omejen dostop do spletnih vsebin na spletnem portalu Onaplus.si, s tem paketom boste lahko prebirali vse vsebine iz iz priloge Ona in kolumne pronicljivih avtorjev, do katerih lahko sedaj dostopate po prijazni ceni – že za 1,40 € za prvi mesec, po preteku promocijskega obdobja pa le za 4,90 € na mesec.

ONAPLUS DIGITAL - Vsebuje neomejen dostop do spletnih vsebin iz priloge Ona in revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 34,50 € na leto.

ONAPLUS PREMIUM - Vsebuje tiskano izdajo Onaplus, neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 41,44 € na leto.

Celoten prispevek lahko preberete tudi v tiskani izdaji priloge ONA!