Kaj konkretno počnete? Kaj ste odkrili pri svojem strokovnem delu?

V veliko čast mi je biti del oddelka, ki ga vodi zelo spoštljiv profesor in velik strokovnjak za raziskave onesnaževanja morskega okolja. Tu se ukvarjamo z raziskavo premazov, ki so naneseni na površine plovil. To so posebni premazi, ki ščitijo v vodo potopljene površine pred obraščanjem organizmov, na primer alg, morskih trav, školjk. V njih so biocidi, ki se stalno sproščajo v okoljno vodo, so strupeni in zato tudi delujejo proti obraščanju, hkrati pa to pomeni onesnaževanje voda in zastrupljanje tudi netarčnih organizmov, recimo rib, rakov in drugih vodnih organizmov. Jaz preučujem njihovo delovanje in strupenost, da bi zaščitili morsko okolje.
Odkrila sem že marsikaj zanimivega. Eden od nov...

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete ali zakupite dostop do vsebin po meri.

Izbirate lahko med paketi:

ONAPLUS SPLET - Vsebuje omejen dostop do spletnih vsebin na spletnem portalu Onaplus.si, s tem paketom boste lahko prebirali vse vsebine iz iz priloge Ona in kolumne pronicljivih avtorjev, do katerih lahko sedaj dostopate po prijazni ceni – že za 1,40 € za prvi mesec, po preteku promocijskega obdobja pa le za 4,90 € na mesec.

ONAPLUS DIGITAL - Vsebuje neomejen dostop do spletnih vsebin iz priloge Ona in revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 34,50 € na leto.

ONAPLUS PREMIUM - Vsebuje tiskano izdajo Onaplus, neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 41,44 € na leto.

Celoten prispevek lahko preberete tudi v tiskani izdaji priloge ONA!