Pri seksu se krepi celotno telo. Tik pred vrhuncem se namreč poveča krvni pritisk in z njim utrip srca. Pri ženskah je zaradi rednih spolnih odnosov hormonsko ravnovesje bolj usklajeno, menstrualni ciklusi postanejo bolj redni, težave se zmanjšajo.

Seks proti tablici čokolade

Izboljšana prekrvitev ugodno vpliva na kožo, potenje pri seksu čisti pore. Fizični dražljaji krepijo tkivo, tako da postane čvrstejše, to še posebno velja za mišice stegen in zadnjice. Ne nazadnje je seks koristen za vitko postavo: aktivno spolno življenje ohranja telesno kondicijo, pri vsakem občevanju porabimo do 500 kalorij. Za primerjavo: toliko jih ima tablica čokolade. Redni spolni odnosi pri moških ohranjajo spolno moč in vzdržljivost, izboljšana prekrvitev varuje prostato pred rakom, fizične obremenitve srca pa tudi pred nevarnostjo možganske kapi.Spolno aktivni so uspešnejši

Zadovoljiv seks je za človeka pomemben, saj ohranja duševno ravnovesje: endorfini odpravljajo stres in omogočajo, da človek začuti nekakšno omamljenost. Dolgoročne študije dokazujejo, da krepi imunski sistem. Mnogo hormonov še precej časa po spolnem aktu učinkuje kot antidepresivna sredstva, zato se človek počuti dobro in uravnovešeno. Spolno dejavni ljudje so v vsakdanjem življenju precej bolj zadovoljni, uspešni in dlje ohranijo mladostno počutje in videz.Znanstveniki so tudi ugotovili, da spolnost spodbuja ustvarjalnost. Ko se pri seksu v celoti sprostimo, se v možganih aktivira logični razum. Desna polovica možganov, kjer je center za ustvarjalnost, postane aktivna in sprošča fantazijo – zato se marsikatera rešitev težkih ali občutljivih problemov porodi neposredno po spolnih odnosih.