Kozice s testeninami

Poceni, enostavno in hitro

Tudi v najkrajšem času je mogoče s pravimi recepti pripraviti odlične sodobne jedi, je prepričan Alexander Herrmann. V knjigi Kuhamo hitro, hitreje, najhitreje, ki je izšla pri založbi Učila, opisuje, kako lahko v soparnih dneh neverjetno preprosto in, kar je najbolj pomembno, v samo petnajstih in največ štiridesetih minutah pripravimo okusne sodobne jedi iz le štirih sestavin in desetih dodatnih, ki imajo daljši rok trajanja in jih imate tako ali tako vedno pri roki. Za pokušino smo izbrali recept s kozicami!

Sestavine za 2 osebi

  • 6 kozic
  • 3 zrele paradižnike
  • 2 vejici pehtrana
  • 2 obroka rezancev
  • 1/2 čebule
  • žlica oljčnega olja
  • 1/2 kozarca belega vina
  • kozarec juhe
  • sol in poper

Foto: Pexels

Priprava

  1. 1Čebulo narežemo na kockice, jih na žlici oljčnega olja nekoliko podušimo, zalijemo z vinom in juho ter počasi kuhamo (alkohol mora prevreti).
  2. 2Kozice olupimo in jim odstranimo črevo.
  3. 3Paradižnike narežemo na četrtine, jim odstranimo semena in jih narežemo na kocke. Juho z vinom temeljito začinimo s soljo in poprom, dodamo ji kozice in paradižnik ter vse skupaj pustimo 4 minute, da se prepoji. Ne sme vreti. Če želimo, dodamo še nekaj juhe.
  4. 4S pehtranove vejice osmukamo lističe in jih na grobo sesekljamo.
  5. 5Rezance skuhamo v slani vodi, da postanejo mehki, a so še vedno čvrsti.
  6. 6Odcedimo jih in razdelimo na krožnika ter obložimo s kozicami in paradižnikom.
  7. 7Juho zavremo, vanjo stresemo sesekljani pehtran in še vročo polijemo po kozicah in rezancih.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

STRINJAM SE