Televizijska mreža Spike je sprožila preiskavo obtožb spolnega nadlegovanja izvršne producentke televizijskih serij Amande Segel s strani »dobrega brata«, kot so nedavno označili Boba Weinsteina. Brata sta skupaj ustanovila filmsko podjetje, ki nosi njun priimek Weinstein, Harveyja pa so po obtožbah o napadih in nadlegovanju odpustili. Za Boba so do pred kratkim trdili, da ni počel takšnih reči, a se pričevanja sedaj obračajo. Segelova je za revijo Variety zatrdila, da jo je brat vztrajno vabil na večerje, domov in v svojo hotelsko sobo.


Foto: Shutterstock


Začelo se je junija lani, končalo pa čez nekaj mesecev, ko so njeni odvetniki direktorjem podjetja Weinsten dali ultimat, da bo odpovedala sodelovanje, če Bob ne bo prenehal z nadlegovanjem. Njegov odvetnik Bert Fields obtožbe odločno zanika in dodaja, da četudi bi bile te laži resnične, v njih ni niti omembe neprimernega dotikanja. »Poznam Boba in on je zadnji, ki bi se zapletal v spolno nadlegovanje,« je zatrdil Fields.

To je prva takšna obtožba na račun Boba Weinsteina, ki je po objavi bratovih dejanj povedal, da je zgrožen in da čuti z žrtvami. Zagotovil je tudi, da ni vedel za bratovo početje. Žensk, ki obtožujejo Harveyja Weinsteina, se že skorajda ne more več prešteti, vse pa govorijo podobno zgodbo o spolno obsedenem producentu, ki jih je lovil po sobah in preganjal, se slačil pred njimi in se samozadovoljeval, zahteval masaže, spolne odnose na tak in drugačen način.Nekatere so mu zbežale, nekatere celo večkrat, nekatere pa je prepričal ali prisilil v takšne ali drugačne odnose. Zaradi obtožb ga je zapustila žena Georgina Chapman, izključili so ga iz Akademije filmskih umetnosti in znanosti, mečejo ga iz drugih združenj, policije so sprožile preiskave, njegove izjemno uspešne poklicne kariere pa je skoraj zagotovo konec.