Novi koronavirus je močno spremenil naša življenja, opustili smo nekatere navade, se vrnili nazaj k takšnim pozabljenim, hkrati pa s pomočjo tehnologije osvojili tudi nove. Ena izmed sprememb, ki je močno zaznamovala vsakdanjik marsikoga, je bilo omejeno gibanje. Ob zapiranju telovadnic in fitnesov je, čeprav je na spletu na voljo veliko videov vadbe, nekako usahnila motivacija po gibanju. Ste tudi vi poskušali slediti vajam na YouTubu, a hitro obupali? Povsem razumljivo, bistvo skupinske vadbe je namreč tudi v druženju in spodbujanju drug drugega. Zato smo se na uredništvu Oneplus odločili, da je čas, da kljub oviram, ki nas ločujejo, zamigamo skupaj. Ohranile bomo varnostno razdaljo, saj se bomo družile iz udobja svojih domov, spoznale bomo svoje telo, ga razmigale in okrepile ter poskrbele za dobro počutje. 

Povezane bomo preko aplikacije Zoom. Foto: F8 studio/Shutterstock

Onina delavnica – Pilates za boljše počutje 

Pridružite se nam na Onini vadbi pilatesa v živo, ki jo bo vodila priznana inštruktorica pilatesa in profesorica kineziologije Melita Beljan. Na spletnem dogodku bomo spoznale in izvajale vaje, ki odpravljajo bolečine, skrbijo za optimalnejšo držo in poskrbijo za več energije. Povezane bomo preko aplikacije Zoom, ker je število udeleženk omejeno, pa bo vaditeljica pozorno spremljala gibe vsake izmed vas, vas popravljala in vam svetovala, kako še izboljšati počutje. 

Inštruktorica pilatesa Melita Beljan pri vadbi prisega na individualni pristop, ki je mogoč tudi na spletu. Foto: osebni arhiv

Potek Onine vadbe 

Začele bomo z dihalnimi vajami, aktivacijo mišic medeničnega dna ter samomasažo. Nadaljevale bomo z vajami za mobilnost, gibljivost in moč. Končale bomo z mišičnim sproščanjem in meditacijo. Vadba bo nizke do srednje intenzivnosti in tako primerna za vse zdrave osebe, ki niso težje gibalno ovirane. Če imate kakšne večje poškodbe, to navedite v prijavnici, da bomo vaje prilagodili vašim zmogljivostim in boste lahko varno sledile vadbi. 

Foto: Alliance Images/Shutterstock

Darila za udeleženke 

Vse udeleženke Onine vadbe bodo po pošti prejele tudi posebno Onino brisačo, ki jo lahko uporabljajo kot pripomoček za vadbo. Za vadbo boste potrebovale še stol in blazino ter udobna oblačila. S prijavo na delavnico prav tako sodelujete v nagradni igri, med vsemi udeleženkami bomo na koncu delavnice namreč izžrebali srečnico, ki bo prejela okolju prijazno podlogo za vadbo slovensko-hrvaške znamke Melon & Lime. Z nami na delavnici bosta vadili tudi njeni ustanoviteljici Rebeka Vegelj in Jelena Šangarelo

Podarili bomo okolju prijazno podlogo Melon & Lime. Foto: osebni arhiv

Kdaj in kje?  

Pridružite se nam na rekreativnem druženju v četrtek, 26. novembra ob 18. uri, kjer ne bo manjkalo dobre volje, pozitivne energije in smeha. Cena delavnice je 10 evrov, povezavo do Zoom dogodka pa prejmete eno uro pred začetkom dogodka. Število mest je omejeno, zato pohitite. Veselimo se že vaše udeležbe in komaj čakamo, da si pomahamo vsaka iz svoje dnevne sobe. Čeprav smo narazen, smo v sliki in besedi še vedno skupaj. 

O inštruktorici Meliti Beljan 

Melita Beljan je profesionalnemu športu posvetila več kot deset let, bila je članica hrvaške teakwando reprezentance in je ponosna lastnica črnega pasu. Po uspešni športni karieri je končala Kineziološko fakulteto v Zagrebu in se specializirala na področju Stott pilatesa. Lastne izkušnje v profesionalnem športu, rekreaciji in rehabilitaciji so jo navdihnile, da je ustanovila znamko Avobody. Pri vadbi prisega na individualni pristop, saj se le tako lahko posveti posamezniku, preuči njegove telesne posebnosti od prstov na stopalih do obraznih mišic in nato prilagodi vaje, da podprejo telo posameznika in mu prinesejo dolgoročno ravnovesje.  

O znamki Melon & Lime 

Melon & Lime je mlada slovensko-hrvaška znamka, ki sta jo ustanovili Rebeka Vegelj in Jelena Šangarelo. Z barvitimi in okolju prijaznimi podlogami za jogo, ki imajo vgrajene pametno tehnologijo, povezano z aplikacijo Me Time, polno vodenih video vadb joge, sta osvojili srca domačih in tujih uporabnic. Njuno poslanstvo je spodbujati ljudi, da si v tem hitrem svetu vzamemo čas za sprostitev in delo na sebi, kar sta sami spoznali z redno vadbo joge, ki izboljša čuječnost in večjo povezanost telesa in uma.