Peter Pirc je prepričan, da moramo sedanji šolski sistem prilagoditi, da bi se lahko Romi uspešneje vključili v družbo. Pri tem ni potrebno le delo z otroki, ampak tudi njihovimi starši, ki so, kot pravi, izgubljena generacija, s katero nihče v preteklosti ni načrtno delal.

Številni Romi sploh nimajo možnosti, da bi končali osnovno šolo v devetem razredu. Prihajajo iz okolja, v katerem ne znajo dobro slovensko, potem pa jih že v drugem razredu začnemo učiti angleščino, ki je zanje že drugi tuji jezik. Namesto tega bi jih morali pripraviti na življenje. Vsak človek si želi biti uspešen, Rom ali Nerom.  

Med 560 učenci vaše šole je 60 Romov, kar predstavlja slabih enajst odstotkov. Je to veliko?

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete ali zakupite dostop do vsebin po meri.

Izbirate lahko med paketi:

ONAPLUS SPLET - Vsebuje neomejen dostop do spletnih vsebin na spletnem portalu Onaplus.si, s tem paketom boste lahko prebirali vse vsebine iz priloge Ona in kolumne pronicljivih avtorjev, do katerih lahko sedaj dostopate za 7,99 € na mesec.

ONAPLUS DIGITAL - Vsebuje neomejen dostop do spletnih vsebin iz priloge Ona in revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 41,99 € na leto.

ONAPLUS PREMIUM - Vsebuje tiskano izdajo Onaplus, neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 49,99 € na leto.

Celoten prispevek lahko preberete tudi v tiskani izdaji priloge ONA!