Predigra je najintimnejša oblika komunikacije med partnerjema in najboljša pot k vulkanskemu izbruhu strastnih užitkov. Gre torej za seksualno doživetje, ki je enako vzburljivo in traja bistveno dlje kot fizična spolna združitev, vključno z orgazmom.

Predigra je trenutek, ko se zaljubljenci predajajo kultu telesa, vendar tudi priložnost, da ocenijo partnerjev seksualni talent. Ali zna potipati tam in tako, da v trenutku pozabite, kje ste in kaj vas jutri čaka? 

Sprehod po carstvu užitkov

Vsi, ki se zavedajo pomena spolnih užitkov tako za fizično zdravje kot tudi za duševno ravnotežje in osebno srečo, zato prisegajo na predigro kot uverturo v najbolj poslušano simfonijo življenja. Seks je v minljivem življenju vse, če se tega zavedamo ali ne. Predigra kot način spoznavanja ne samo partnerjevih spolnih nagnjenj in sposobnosti, temveč tudi njegove duše, pa je čutno razkošje.

Na začetku spolnega partnerstva lahko traja ure in ure. Skupni sprehodi, objemi in intimni pogovori, nežno božanje, raziskovalni poljubi po vsem telesu – od rok, ramen, prek ušesnih školjk in vratu, dojk, vse nižje prek trebuha in notranjih strani beder do vrha vseh užitkov. Sprehod po carstvu užitkov je nedvomno še boljši, če si partnerja pri tem pomagata, da drug drugemu nakažeta, kar si v trenutku želita. Takšno dejanje ima izredno močan erotični učinek in skoraj podvoji spolno poželenje. Če pa denimo ženska kar vse prepusti poteku dogodkov in moški hiti k cilju, pasivnost enega partnerja v predigri oropa oba za močnejše doživetje pri telesni združitvi oziroma seksu.Telo je erogena cona

Predigra je trenutek, ko se zaljubljenci predajajo kultu telesa, vendar tudi priložnost, da ocenijo partnerjev seksualni talent. Ali zna potipati tam in tako, da v trenutku pozabite, kje ste in kaj vas jutri čaka? Ali je njegovo šepetanje na vzglavniku tako dih jemajoče, da vas popelje v čudoviti svet ljubezenske omame? Ali se poljublja na toliko načinov, koliko imajo Eskimi izrazov za sneg? Pri predigri je dobro, če se vsak njegov ali njen dotik doživlja kot ločeno seksualno dejanje. Uživati v poljubljanju vratu, prepustiti se nežnemu objemanju in nikamor hiteti oziroma ničesar podcenjevati – našteto je prva velika modrost predigre. Povedano drugače, penetracijo je treba prelagati tako dolgo, dokler predigra ne postane tako močan užitek kot sam seks. Vroča predigra je pravzaprav čustvena spojitev s partnerjem.

Ena izmed največjih laži v spolnosti je trditev, da so si ženske izmislile predigro zase, podobno kot orgazem. Prava resnica je, da si tudi moški želijo nežnosti, zato uživajo v njej. 

Za dober seks je treba vedeti, da moški ravno tako kot ženske uživajo v predigri. Kulturološko in predvsem naravno pogojena moška osredotočenost na seks oziroma penetracijo zakriva dejstvo, da tudi moški enako kot ženske uživajo v telesnih užitkih. Prepričanje, da si moški želijo samo eno, je mit, ki ne more vzdržati kritike resničnih dejstev. Čim dlje, tem bolje, bodo pristavili seksualni idealisti, toda realisti jih bodo hitro prepričali, da bo tudi kakšnih dvajset minut zadostovalo za užitek v dvoje.

Za predigro je telo erogena cona, v spektru možnih izrazov je koža ogledalo naše duše, ker kaže vsa najosebnejša vzburjenja, intimna doživetja, skrita čustva in nepriznane potisnjene tajne misli. Skratka, vse tisto, česar ne bi radi pokazali, pokaže po svoje koža kot izraz povezanosti telesnega in psihičnega. Z besedami partnerju lahko lažemo, s telesom pa ne moremo – ne sebi in tudi drugim ne. Erogene cone ali močnejša koncentracija živčnih končičev utripajo pod kožo celotnega telesa. Moško telo je v predigri velik izziv ženskam, ki so se izvile iz objema predsodkov. Predigra je torej spolni objem, vzajemno in harmonično igranje partnerjev po vseh erotičnih točkah telesa.Steber ohranitve partnerstva

Ena izmed največjih laži v spolnosti je trditev, da so si ženske izmislile predigro zase, podobno kot orgazem. Prava resnica je, da si tudi moški želijo nežnosti, zato uživajo v njej. Ženska pobuda in nove ideje so ravno tako razburljive za moškega, kajti poti do zadovoljstva so samo dobre in še boljše. Poljubljanje je lahko intimnejše dejanje kot sam seks, toda v koncepciji predigre ni nujno vse. Pogovori med partnerji so lahko toliko inspirativni kot telesni dotiki, kajti človek je predvsem duhovno bitje z visoko senzibilnostjo razumskega. Način, kako uživamo pijačo, kako gledamo partnerja, je lahko zelo intenzivna sestavina predigre. Predigra je lahko torej vse, kar sta partnerja sposobna sprejeti in razumeti kot prebujanje in vzburjanje moškega in moškosti ter ženske in ženskosti v posamezniku.

Sčasoma, odvisno od privlačnosti in inovativnosti predigre, se spolno razmerje med partnerjema seveda rutinizira. Toda praksa je pokazala, da v taki situaciji zaradi potencialne manije udobja postaja seksualno življenje boljše, ne slabše. Glede na dejstvo, da je navada močnejša kot ljubezen, obstajajo realne možnosti, da tudi tisti partnerji, ki se ne morejo pohvaliti z veliko ljubezni v svojem razmerju, z vsebinskimi in inovativnimi predigrami ohranjajo srečno zvezo.