Seveda je o tem laže razglabljati, pametovati, obsojati in soditi druge sodelujoče na forumih, če smo varno skriti v foteljih in pod psevdonimi. Prevzemimo odgovornost in odkrito spregovorimo tudi o temi, ki je nekakšen tabu, se o njej ne govori in ne piše. Je »varno« zabetonirana v bolečini veliko žensk, ki si o tem ne upajo spregovoriti, a izjemno slabša kakovost njihovega življenja, samopodobe in dojemanja lastne ženskosti.


Od bolečin joče

Pride gospa v drugi polovici tridesetih letih, samska, lepa, urejena, z zelo solidno službo, skratka navzven zadovoljna. Po ustnem priporočilu svoje prijateljice, moje stranke, išče pomoč oziroma nasvet glede izjemno boleče skrivnosti, ki jo ima, a bolečine in zmedenosti ne zmore več držati v sebi. V preteklosti je imela nekaj krajših zvez z moškimi, a so vse dokaj hitro, po nekaj mesecih, razpadle. Zdaj je spoznala tujca, se vanj zaljubila in tudi on je čisto nor nanjo, vendar se naša dama boji, da se bo kalvarija ponovila, pa tega res noče več dopustiti. Namreč, ob spolnem odnosu oziroma ob penetraciji je bila v vseh teh letih obsojena na zelo močno bolečino. Tako močno, da je pogosto jokala od bolečine, a je hotela svojemu partnerju ustreči. Vedela je, da moški potrebuje spolnost kot potrditev njene ljubezni do njega, kajti oni drugače kot me ženske dojemajo spolnost in sam spolni odnos.Obisk pri ginekologu

Hodila je od enega ginekologa do drugega, napotili so jo tudi k psihiatru, na pregled hormonov, ščitnice, vse mogoče preiskave je opravila in izvidi kažejo, da je popolnoma zdrava, da njeno telo deluje v skladu z normativi, če lahko temu tako rečemo. Tudi mnenje psihiatra je bilo pozitivno, našel ni ničesar posebnega, nobene zlorabe v otroštvu ali čustvenega zanemarjanja. Njeni starši so zdravi in čili, so zelo povezana in ljubeča družina, imela je prijetno otroštvo in se ne spomni travmatičnih izkušenj, ki bi jih bila morebiti deležna kot otrok. Ne, vse je bilo kot v pravljici. A vseeno se je nekaj nekoč zalomilo.


Deloholičarka – z razlogom

Gospa je perfekcionistka, zato je v službi uspešna, nadrejeni jo hvalijo in ji nalagajo vedno bolj zahtevne projekte. Je samska, zato ima dovolj časa in se jim posveti tako, da ždi v pisarni vse dneve. Noče razmišljati o sebi, preveč boleče je spoznanje, da nikoli ne bo imela moškega ali družine, saj jo samo ob misli na spolni odnos zaboli celotno telo, kot da doživi travmo, in da ne bi razmišljala o tem, se zakoplje v delo. Po nekaj mesecih pogovorov sva ugotovili, da je do sebe nepopustljiva, da deluje kot moški, ciljno usmerjena in zahtevna do sebe in drugih. Nikoli ni nič dovolj dobro. Vselej lahko kaj izboljša. Tudi do svojega vitkega telesa je kritična, vedno znova išče napake in pomanjkljivosti, pred moškim ima zavoro, kaj šele da bi se ljubila ob svetlobi ali zamenjala položaj. Nikakor! Saj bi izgubila nadzor nad svojim telesom.Samozadovoljevanje

Orgazme doživlja zgolj ob samozadovoljevanju, saj se je toliko raziskala, da ve, kje ji ugaja in kako. Preveč jo je sram, da bi to svojemu partnerju povedala ali pokazala. Šele zadnji gospod ji je takoj iskreno rekel, da jo bo čakal, da ji stoji ob strani in je ne bo v nič silil, a da mu spolnost veliko pomeni. Med najinim delom se je začela odpirati kot ženska, se sprejemati v svoji ranljivosti, v tem, da si dovoli biti krhka in nežna, ženstvena in mila. Da ji ni treba biti popolna in je lahko tudi razkuštrana in brez ličil, pa bo še vedno vredna za svojega moškega. Ko sva se navadili spuščati premočno kontrolo nad vsemi vidiki življenja in ko je postajala vedno bolj spontana in odprta, ko si je dovolila pretok svoje ženske energije, so se začenjali dogajati tudi čudeži v njeni »rožici«, kot ljubkovalno reče svoji vagini, kajti zdravniške strokovne besede ne mara. Bolj ko je premagovala sram, bolj ko se je odpirala sebi in seveda njemu, bolj je začenjala dojemati pomen besed, da celotno naše telo deluje v skladu z našim umskim doživljanjem sebe in našim čustvovanjem, predvsem pa je pomemben odnos do sebe!

S pomočjo izjemne nežnosti in njegove filigranske pozornosti, veliko lubrikantov in nekaj drugih spolnih igračk, za katere sem svetovala, naj si jih kupi, se je začela odpirati, tako čustveno kot telesno. Penetracija je postajala sprva znosna, sčasoma tudi neboleča, predala se je svojemu moškemu in se ljubila z njim brez strahu, da jo bo močna bolečina odsekala.Tudi druge ženske z bolečinami

Bila je začudena, ko je ugotovila, da ima tudi veliko drugih žensk podobne bolečine. Menila je, da je popačenka, ker ni mogla uživati v spolnosti, a se je pomirila, ko sem ji rekla, da je podobnih primerov kar nekaj. Zato je pomembno o tem govoriti na glas, saj je spolnost res izjemno pomembno in vitalno področje vsakega od nas. Z zdravo in nebolečo spolnostjo si izkazujemo bližino, zaupanje in potešimo spolne nagone, ki jih imamo vsi, ne glede na tisočletno zatiranje žensk kot bitij, ki ne smejo v njej uživati. Temu se je treba upreti, zdaj je skrajni čas!

Drage moje, nikar se ne sramujte svojega telesa in tega, kakšne ste in kako se doživljate. Prvo: bodite pomembne sebi in sebe negujte v vseh pogledih, ne zgolj s kremicami in pudri, temveč bodite središče svojega bitja, kot oseba, kot avtentična in unikatna ženska, ki je upravičena do samospoštovanja in tega, da je cenjena in sprejeta kot polnokrvna ženska. Potem se ozaveščanje lahko širi na druge ljudi in odnose. Vse je povezano in ne moremo izključi enega segmenta našega bivanja tukaj in zdaj. Bodite pogumne in iskrene do sebe in svojih moških. Povejte jim, kaj se vam dogaja, pogovarjajte se. Tudi to je temelj zdravega odnosa. In zaupanja.