Z ženo se morate resno in zrelo pogovoriti

Hvala za vaše pismo, ki pa poraja kopico vprašanj. Če pravilno razumem vašo zgodbo, se je mati vašega otroka brez vašega soglasja odločila za selitev v tujino in s seboj vzela tudi vajino hčer, s tem pa vam onemogočila stike z njo. Najprej me zanima, kako ste uredili skrbništvo za hčerko ob ločitvi? In ali se vaša bivša soproga dogovorjenega drži? Kaj hči počne konec tedna? Ali je lahko z vami takrat?

Ne samo za vas, tudi za otroka je namreč pomembno, da ohrani stike z obema staršema. Če začasno ne gre drugače, vsaj preko telefonskih pogovorov ali videoklicev. Vsekakor pa bi bila hči vesela tudi vašega obiska v tujini.

Pred tem se boste seveda morali z ženo dogovoriti, na kakšen način se bosta videvala s hčerko, pri tem pa je izredno pomembno, da stare zamere pustita ob strani in na zrel način najdeta najboljšo skupno rešitev, ki bo v prvi vrsti res najboljša za vajino hčer. Ne pozabite, najbolj pomembno je, da je otrok srečen in da bosta skupaj kvalitetno preživljala čas. Ali bo prevladala ženina volja ali vaša, pa je v tej dilemi popolnoma brez pomena.