Ne imejte slabe vesti in ga prijavite

Vaše pismo sem prebrala kot srhljivko. Navajena sem vsakršnih ljudi, to pa spada v sam vrh izprijenosti.

Dobro je, da ste se rešili take osebe. Ni vam treba imeti slabe vesti, da ste se zapletli z njim, saj vas je zavajal in niste vedeli, kdo in kaj je. Čas bo naredil svoje in počasi se ga niti spomnili ne boste več jasno. Verjetno pa ste se tudi marsičesa naučili iz te izkušnje. Verjamem, da ste dovolj zrela in trdna osebnost, da vam ni prizadejal večje škode.

Kako pa lahko ukrepate, da ta duhovnik ne bo več povzročal škode, je drug problem. Mogoče bi ga lahko prijavili njegovim predpostavljenim v škofiji. Če se spravlja na mladoletnice in mladoletnike, je to kriminalno dejanje in spada v policijsko in sodno področje. Tudi ni v duhu našega časa, da ne skrbi za svojo nezakonsko hčer, pa naj bo duhovnik ali ne.

Tistim, ki boste prebrali ta sestavek, naj bo v opozorilo, da nas lahko pokvarjeni ljudje presenetijo tam, kjer najmanj pričakujemo. Očitno splošno mnenje o osebah v določenem poklicu nič več ne ustreza realnemu stanju in je izprijenosti in potrošniškega materializma v izobilju tam, kjer najmanj pričakujemo.