Ne čakajte na druge, ampak poiščite nove izzive

Pozdravljeni,

s težkim srcem sem prebrala vaše pismo, saj so časi, v katerih smo se znašli, zaradi izoliranosti boleči za vse nas. Žal tega ne moremo kar tako spremeniti, ker je virus še vedno med nami, a nekoliko pomaga misel, da niste sami v svojih občutkih, saj se številni soočajo z osamljenostjo.

Božični prazniki so za nami, vem, da vam je bilo težko, a pred nami je novo leto in svetujem vam, da se obrnete naprej in naredite strateški načrt, kako se lahko zaposlite in motivirate, da se ne boste predajali brezupu. Dobra taktika je, da si ustvarite seznam stvari, dosežkov in doživetji, ki bi jih radi izkusili v letu 2022. Zapišite, katere kraje bi denimo radi obiskali, kam bi želeli na izlet, česa bi se želeli naučiti ali se lotiti kakšnega ustvarjalnega projekta, katere knjige bi radi prebrali ali filme in serije pogledali. Skratka, vse se začne z idejo. Ko imamo želje pred seboj črno na belem, pot uresničevanja namreč postane lažja.

Nato pride na vrsto akcija. Pozanimajte se, ali so v vašem kraju na voljo izobraževanja ali delavnice o stvareh, ki ste jih napisali na seznam. Zagotovo boste našli kaj, kar vas zanima. Ne obupajte, če se zaradi omejitev trenutno določene stvari ne izvajajo v živo, prišli bodo toplejši meseci, ko se bo življenje znova sprostilo, do takrat pa lahko pobrskate tudi po internetu, saj je tam na voljo ogromno spletnih skupnosti, kjer se ljudje družijo in izmenjujejo mnenja.

Predvsem pa vam polagam na srce, da se ne zaprete pred svetom in ne odrečete življenju. Ogromno ljudi hrepeni po bližini, odnosih in ljubezni, a sreče ne moremo iskati v drugih ljudeh. Če ne uživamo najprej v svoji družbi, nam tudi bližina drugih ne bo pomagala. Zato ne čakajte na prijateljice in svojce, ampak se aktivirajte. V psihologiji temu pravimo prevzemanje odgovornosti zase. Vi imate moč, da naredite prvi korak, poskusite nove stvari in si odprete vrata, da spoznate nove ljudi. Zapomnite si, le sami lahko spremenimo lastno življenje in mu damo to iskrico, ki jo iščemo v drugih. Prijatelji in bližnji so tako kot češnja na vrhu tortice, ki nam polepša življenje.