Ne obupajte in se pogovorite z ženo

Pozdravljeni,

hvala za zanimivo pismo. Naleteli ste na problem, ker imata z ženo očitno zelo različne prioritete v življenju. Vam veliko pomeni družba družine in prijateljev, njej pa počitnice in preživljanje časa v dvoje. Nič od tega ni napačno, je pa prav, da spoštujeta želje drug drugega.

Ker gre za vaš rojstni dan in vaš veliki jubilej, bi morala biti odločitev, kako boste to proslavili, na vas. Lepo bi bilo, če bi žena to razumela, a očitno ji boste morali razloge za svoje želje razložiti še na drugačen način. Morda ji lahko obljubite, da bosta šla na počitnice v dvoje kdaj drugič in ji poveste, da vam res veliko pomeni, da svoj praznik obeležite z vsemi ljudmi, ki vam v življenju nekaj pomenijo. Seveda ne pozabite povedati, da je med njimi tudi ona, saj je morda njena prva reakcija bila plod tega, da se počuti zapostavljeno.

Od vaše finančne situacije je seveda odvisno, kaj si boste lahko privoščili, a vedite, da so stvari, ki so neprecenljive in vredne vsakega centa. In spomini, ki jih boste ustvarili s tem, ko boste praznovali, kot si želite, so zagotovo ena izmed njih. Želim vam vse najboljše in srečno!