Soočite se z njim in zahtevajte resnico

Pozdravljeni,

zelo lepo je slišati, da kljub izgubi moža niste obupali nad ljubeznijo in uživate v življenju. Sama menim, da je ljubezen zelo pomembna ter da je v časih tudi zdravilna. Da ste imeli ob sebi človeka, ki vas ima rad, mu zaupate in s katerim ste preživeli veliko lepih trenutkov, je neprecenljivo in razumljivo je, da ste presenečeni, celo prizadeti, nad zasukom dogodkov.

Iz vašega pisma gre razumeti, da pravega razloga za partnerjevo aretacijo pravzaprav še ne poznate. Prosil vas je samo, da mu zaupate in ga potrpežljivo počakate, kar se sliši romantično, a bi vas rada opozorila, da zaradi tega ne izgubite razuma. Nobenega pravila ni nikjer, da ste ga dolžni čakati.

Dobro bi bilo, da bi ga čim prej videli v živo in mu postavili prava vprašanja. Morda ga lahko obiščete v priporu?  Zahtevajte, da vam pove resnico, da se boste lahko na podlagi tega odločili, kako naprej. Če je manipulativna oseba, se namreč lahko zgodi, da vam je marsikaj prikrival in vas bo prepričal, da ga zaman čakate še vrsto let, medtem pa bo življenje, ki ga imate tako radi, spolzelo mimo vas.

Ne prenaglite se v svojih obljubah in postavite sebe in svoje dobro na prvo mesto. Pri teh letih ste si to že zdavnaj zaslužili. Če je resnično šlo le za pomoto in je njegova ljubezen do vas iskrena, mu stojte ob strani v tej preizkušnji, lahko se tudi dogovorita, da ostaneta samo prijatelja in ste svobodni, da spoznate novega partnerja. Vam pa vsekakor toplo priporočam, da razmislite, kako bo njegovo navzkrižje z zakonom vplivalo na vaše življenje.

Ne glede na to, kako se boste odločili, pa bi bilo moralno pravilno, da mu svojo odločitev sporočite. Tudi če boste ugotovili, da vam je kaj prikrival, ne kuhajte zamere in bodite iskreni z njim, saj boste s tem vi imeli čisto vest in boste lažje šli naprej.