Še lahko prebudite, kar je zaspalo

V današnjem tempu je res težko uskladiti poklicno in družinsko življenje. Čeprav vam materialno nič ne manjka, razumem, da vam je težko. Delovni urnik si zaposleni težko uredijo tako, da jim omogoča med tednom dovolj časa za družino. Le redki imajo tak poklic in naravo dela, ki ga opravljajo, da je to možno. Večinoma pa je tako, da otroci vidijo svoje starše doma šele proti večeru in je to edini čas za igro, pogovor, za pomoč pri učenju in kar je še takih opravil, ki jih je treba opraviti sproti. 

Čeprav je družina vaša prioriteta in uživate v materinstvu, so vaši občutki in počutje povsem naravni. Biti mlada mamica in gospodinja 24 ur na dan je presneto naporno. To vedo vse ženske, ki so kdaj bile v tej vlogi. Možje pa pogosto mislijo, da je to šala v primerjavi z njihovim delom v službi. Takega omalovaževanja se hitro znebijo, če so le žene dovolj iznajdljive in si omislijo kakšen dan sprostitve zunaj doma in vse delo in obveznosti prepustijo možu. Poskusite tudi vi tako. 

Razumljivo je, da v vsakodnevnih gospodinjskih opravilih ne uživate. Otrok je svetla točka, ki vam vedno znova daje elan, radost in energijo, da zmorete. Seveda kljub temu potrebujete nekaj časa tudi zase, tega pa nimate. Čas za sprostitev, rekreacijo, kavo s prijateljico, branje knjige, poslušanje glasbe, kar koli, kar si želi in potrebuje vaša duša. Prav to je tisto, za kar morate najprej poskrbeti in si omogočiti. Otrok je že dovolj velik, da lahko preživi nekaj časa v varstvu pri babici, prijazni sosedi ali z najeto varuško. To mu lahko le koristi. Prav nobenega izgovora nimate, da si tega ne bi mogli omogočiti. Zagotavljam vam, da se boste takoj bolje počutili. 

V pismu je začutiti tudi močno željo po opravljanju poklica. Pogovorite se z možem o tem. Mislim, da vas bo podprl. Začnite iskati zaposlitev, saj je malo možnosti, da jo boste dobili takoj. Vaš sin bo tedaj že gotovo dopolnil tri leta. Pri treh letih pa otrok že potrebuje družbo vrstnikov za igro in razvoj socialnih veščin. Torej ga lahko brez slabe vesti vključite v vrtec. 

Tako kot vi potrebujete vsaj nekaj časa zase in se vaš mož tedensko sprošča ob igranju nogometa, potrebujeta čas, ki bo namenjen le vama, za pogovor, obisk zabave, ljubljenje, za romantično večerjo. Ne pozabita na tople besede, nežne dotike, majhna presenečenja, s katerimi razveselita drug drugega. Prebudita vse tisto med vama, kar sta nekoč že imela, pa sta dovolila, da je zaspalo. Ob tem se bo prebudila tudi vajina spolnost. Skrbita za svoj odnos in se trudita, da se nikoli več ne znajdeta v začaranem krogu. Prepričana sem, da vama lahko uspe.