Naredili ste vse, kar ste lahko

Razumem, da vas skrbi moževo duševno zdravje in njegova stiska je tudi vaša. Radi bi mu pomagali, kar s svojim ljubečim vedenjem tudi dokazujete. Žal pa njegovo stanje presega tako njegove kot vaše moči. Zbegani ste, ker ne vidite vzroka tega stanja. Imate zadovoljno družinsko življenje in nobenih finančnih skrbi. Z možem se imata rada.

Sprašujete se, kaj je torej narobe. Kot vidite, vam niti mož sam ne more dati ustreznega odgovora, toži le o ogromnem bremenu, ki ga prenaša in se ga ne more znebiti. Še dobro, da je kljub velikemu psihičnemu pritisku, ki ga doživlja, še vedno sposoben opravljati svoje zahtevno in odgovorno delo. Morda mu prav zbranost, ki je potrebna pri delu, omogoča, da se vsaj malo spočije od napornega bremena, ki ga teži.

Naredili ste vse, kar ste lahko. Pomaga mu lahko le zdravnik psihiater, seveda pa se mora mož s tem strinjati in biti pripravljen na sodelovanje. Zdravnik je usposobljen za to, da bo lahko presodil in predpisal ustrezno terapijo in tudi morebitno zdravljenje z zdravili. Ne odlašajte in čim prej poiščite pomoč.