Otroci potrebujejo prisotne starše

Pozdravljeni,

hvala za vaše pismo. Naj vas že takoj na začetku pomirim, da še ni vse izgubljeno in da lahko znova zgradite trden in ljubeč odnos s svojimi otroki. Bo pa za to potreben premislek in pogovor z delodajalcem in vašim partnerjem.

Verjamem, da ste z napredovanjem v službi imeli v mislih tudi dobrobit vaših otrok, a vedeti morate, da ni vse v denarju. To, da lahko starši otroku kupijo vse, kar si poželi, ne more nadomestiti človeške bližine in topline. Otroci najbolj od vsega potrebujejo prisotne starše, starše, ki jih objamejo, potolažijo, jim izkazujejo ljubezen.

Ne bom vas slepila, da finančna brezskrbnost ne olajša življenja, hudo je, ko ni denarja za dostojno življenje, zlasti če so v enačbi otroci. A mamina ljubezen je veliko bolj dragocena, prav tako kot čas, ki ga preživite s svojo družino in vam ga nobena povišica na tem svetu ne bo povrnila.

Svetujem vam torej, da temeljito premislite, kaj so vaše prioritete v življenju. Iz vašega pisma sem dobila občutek, da je to družina, zato se v službi čim prej pozanimajte, kakšne možnosti so vam na voljo. Bi morda lahko v teh korona časih delali od doma? Vprašajte delodajalca, ali se je odprlo kakšno delovno mesto v Sloveniji, in mu omenite, da razmišljate o vrnitvi. Če nič od tega ne bo mogoče, pa se pogovorite z vašim možem, ali bi se morda z otroki preselil k vam v Nemčijo. Ostane tudi možnost, da si najdete drugo službo. Morda bo plača slabša, a če spregovorite o vseh teh idejah iskreno z možem, in skupaj razmislita, kaj bi bilo najboljše za vso družino, bosta gotovo našla rešitev.

In nikar ne obupajte, veliko ljudi se znajde v podobnem precepu, ključ do srečnega in izpolnjujočega življenja pa je vselej v tem, da najdemo ravnovesje med zasebnim življenjem in kariero. Vso srečo vam želim na vaši poti!