Predsodki uničujejo odnose

Pozdravljen,

zahvaljujem se ti za zanimivo pismo. Za vsako vlogo v življenju obstajajo stereotipi, tudi babice niso izjema. Kot ugotavljaš, je stereotip dobre babice, da skrbi za vnuke in jih razvaja z dobrotami, ko pridejo na obisk. Kako pa se babice počutijo druge dni, ko so same in ni nikogar na spregled? Misliš, da njihovo življenje sestoji samo iz trenutkov, ko pride na obisk družina? Morda so tudi one osamljene?

Ljudje smo že od nekdaj naučeni, da nam mora biti bolj mar za druge kot zase. To se še potencira, ko postanemo starši in dobimo otroke, takrat vso skrb posvetimo njim, nase pa največkrat pozabimo oziroma poskrbimo zase nazadnje. To je lahko za lastno zdravje in dobro počutje zelo škodljivo, zato je pravzaprav spodbudno videti, da se starši, ko enkrat otroci odrastejo in postanejo samostojni, znova osredotočijo na svoja življenja in tisto, kar jih veseli.

Mislim, da ti tvoja babica daje prav takšen zgled. S svojim uživanjem v življenju kaže na to, da ni pozabila na radosti in da se požvižga na to, kar menijo drugi, saj na koncu štejejo le stvari, ki nas osrečijo in ne to, ali smo zadovoljili okolico. Menim, da je pravi primer moderne babice in ženske, ki ne pusti, da bi jo leta in družba ovirala v življenju. Poskusi nanjo pogledati tudi z druge plati in izkoristi trenutke z njo, morda ti ne bo pekla sladic, a ti lahko zagotovo ponudi neprecenljive življenjske modrosti.